dit-helsingoer-L

Nationalmuseet slår besøgsrekord og ansætter forskere

Nationalmuseet har de senere år arbejdet efter en strategi om at sætte publikum først, og det har virket så godt, at Nationalmuseets besøgssteder i 2023 slog besøgsrekord med samlet set mere end to millioner besøgende. I alt var 2.020.158 personer forbi Nationalmuseets besøgssteder i 2023, hvilket slår den hidtidige rekord fra 2019 med 100.000 flere besøgende. Her kan du også se udviklingen for Kronborg Slot.
Nationalmuseet slår besøgsrekord og ansætter forskere

Personlig udvikling - er du på vej?

Personlig udvikling - er du på vej?
Vi er altid på vej – det kan vi ikke ændre. Vi flytter os også, når vi ikke er bevidste om det. Din personlige dannelsesrejse er en rejse, du er på hele livet. Men ved du hvor du er på vej hen?

Hyggelig cafétid

Lars og Viktor kommer og underholder jer med deres dejlige musik. Kom glad og vær med til en hyggelig aften.
Hyggelig cafétid

Sokratescafé

Sokratescafé
Sokratescaféen er et mødested for dem, der har lyst til i ro og fred at have en samtale om de vigtige ting i livet; alt det der ikke kan googles.

DEN PERSONLIGE FORTÆLLING

Glæd dig til en aften der går lidt dybere end andre forfattersamtaler og fortæller om historien bag historien. Det bliver spændende, underholdende og nok også lidt rørende. De har alle succes med deres nyudgivne bøger. Olav Hegel med ”Jeg husker dagen om lys” og Oliver Zahle & hans bror Kristian Mørk med krimien ” Den spejlvendte mand”. Nu mødes de til en samtale om, hvordan man bruger sin egen fortælling som drivkraft og inspiration som forfatter.
DEN PERSONLIGE FORTÆLLING

Autoværksted i Virum tager affaldssorteringen til næste niveau

Autoværksted i Virum tager affaldssorteringen til næste niveau
I privaten sorterer danskere hård og blød plast, drikkekartoner, papir, glas, metal, rest- og madaffald. Nu er også danske autoværksteder i gang med at implementere affaldsløsninger, som efterlever Affaldsbekendtgørelsens nye regler om, at virksomheder skal sortere i mindst ti hovedaffaldsfraktioner. Formålet er at øge genbrug og minimere mængden af affald, der afbrændes. Det oplyser Jesper Hviid Nielsen, direktør hos miljøforeningen Abas Mijløservice, der på non profit-basis hjælper autoværksteder med affaldshåndtering.

Fyraftenskoncert: Mens vi venter på lyset

Det bliver en særlig koncertoplevelse med den ekspressive kinesiske lerfløjte (xun) i samspil med det moderne kirkeorgel.
Fyraftenskoncert: Mens vi venter på lyset

Gør dig synlig i mørket

Gør dig synlig i mørket
Selv om dagene allerede er blevet lidt længere, så er der stadig mange mørke timer i døgnet. Se hvor stor en forskel reflekser gør, når Rådet for Sikker Trafik giver dig et par gode råd med på vejen.

Efterlad aldrig din hund i en kold bil

Når temperaturen falder til frysepunktet, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr, hvis de efterlades i en bil. Kulden kan nemlig gå hårdt ud over dyrene og få ubehagelige konsekvenser. En opgørelse fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at 52 personer henvendte sig i 2023, fordi de var bekymrede for en hund, der var efterladt i en kold bil.
Efterlad aldrig din hund i en kold bil

Historisk fyrskib på vej fra Helsingør til Hvide Sande

Historisk fyrskib på vej fra Helsingør til Hvide Sande
Efter et større EU-udbud har det danske værft Hvide Sande Shipyard vundet opgaven med at restaurere skibet, og en slæbebåd er nu på vej til Helsingør for at bugsere skibet til Hvide Sande. Efter planen forlader fyrskibet Helsingør mandag, men lige nu holder skibets frivillige skarpt øje med vejrudsigten. Vejret skal nemlig være helt rigtigt, før det flydende stykke Danmarkshistorie bliver sat på slæb, sejlet ud af Helsingør Havn og frem til Hvide Sande.

Orgelkoncert

Rækken af orgelkoncerter, hvor domkirkens store orgel er i centrum, fortsætter i 2024. Ved den første koncert får kirken besøg fra Tyskland, når orgelvirtuosen fra Leipzig, Martin Schmeding gæster kirken.
Orgelkoncert
facebook