Når Helsingør og Helsingborg holder fælles jobmesse, giver det god mening for de lokale virksomheder. Der blev talt en hel del svensk ved flere af standene på årets HH-jobmesse, som blev afviklet tirsdag den 12. marts 2024. 

Pressefoto Helsingør Kommune

Jobmessen afholdes hvert år både i Helsingør og Helsingborg, og der var mange svenskere, som besøgte messen i Kulturværftets store sal. Og svenskerne er mere end velkomne til at søge job i Helsingør og omegn, fortalte flere af de virksomheder, der havde stand på messen.

Vi har 25 nationaliteter ansat og også en hel del svenskere,” fortæller Susanne Smith, HR chef hos Løgstrup Steel i Kvistgård.

Når hun overvejer, hvorfra virksomheden kan rekruttere nye medarbejdere, går tankerne i høj grad over Øresund.

Vi oplever slet ikke, at der er en landegrænse. Vi tænker mere over, hvor lang afstanden er, og der er Helsingborg lige så tæt på som København.”

At have ansatte med en række forskellige nationaliteter opfatter Susanne Smith kun som en styrke.

For os er det en force med mange forskellige nationaliteter blandt medarbejderne. Det bidrager til en mere rummelig arbejdsplads.”

Løgstrup har da også en afdeling i Malmö, så virksomheden er vant til at arbejde på begge sider af Øresund.

Svensk opland
Bavarian Nordic fra Kvistgård havde også en stand ved årets HH-jobmesse.

Det er virkelig dejligt at være her og møde mennesker med mange forskellige baggrunde,” siger Dorthe Tornø, Q&A specialist hos Bavarian.

Ifølge Danmarks Statistik pendlede knap 600 svenskere til et job inden for Helsingørs kommunegrænse i 2022. Nogle af dem arbejder hos Bavarian i Kvistgård.

For os er Helsingborg en helt naturlig del af virksomhedens opland, man kan rekruttere fra,” siger Dorthe Tornø.

Sprog kan være en udfordring
Nordens Pleje tilbyder privat hjemmepleje og er ved at starte en afdeling op i Helsingør.

Vi er med her på jobmessen, fordi vi gerne vil have nye medarbejdere, borgere og i det hele taget promovere vores virksomhed,” fortæller Pelin Fener, leder af Nordens Pleje.

Virksomheden ansætter gerne svenskere, men når de ansatte er ude hos borgerne, er det vigtigt, at de forstår hinanden, så det kræver en forståelse for det danske sprog.

Vi har mange nationaliteter ansat, men man skal kunne forstå, hvad borgerne siger,” forklarer Pelin Fener.

Læs her.