Fra den 10. december bliver der indsat el-busser på flere ruter i Helsingør Kommune. Det er Umove, der kører ruterne for Movia og Helsingør Kommune, og de har købt 13 el-busser, som bliver sat ind på ruterne 801A, 803, 340, 345 og 347.

Umove har anskaffet sig en anden og lavere model el-busser til Helsingør, end de busser som kører i resten af hovedstadsområdet. Det skyldes, at busserne skal kunne komme under jernbanebroen på Klostermosevej i Snekkersten.

– De nye eldrevne busser kører emissionsfrit – det vil sige uden udledning af CO2 og lokal luftforurening fra bussens motor – og det er også erfaringen, at selve køreoplevelsen bliver forbedret, da der er mindre støj i elbusserne, og de er mere behagelige at køre i for både kunder og chauffører, fortæller Movias plandirektør Per Gellert.

Det glæder formand for Klima- og bæredygtighedsudvalget, Mette Lene Jensen, at kommunen nu kan tage endnu et vigtigt skridt mod at nedbringe CO2-udledningen yderligere lokalt. Målet er en CO2-neutral kommune i 2045.

– Med de nye elbusser gør vi vores offentlige transport endnu grønnere med alle de positive effekter det har for miljø og klima. Det er også med til at gøre bussen til et endnu mere oplagt og behageligt valg, når vi bevæger os rundt i kommunen, siger Mette Lene Jensen.

Prøv en el-bus
På lørdag den 25. november har du mulighed for at prøve de nye el-busser. Mellem kl. 10 og 14 holder el-busserne på pladsen foran Kulturværftet og kører prøveture rundt om bymidten. Arrangementet er gratis.

Mulighed for at prøve ny el-rampe
Kommunens seniorer har desuden mulighed for at afprøve de nye el-bussers elektriske ramper. De elektriske ramper gør det lettere for kørestolsbrugere og gangbesværede at komme af og på bussen.

Det sker den 27. november efter følgende tidsplan:

Kl. 14.30-15: Hornbæk Station
Kl. 15.30-16: Helsingør Station ved busholdepladsen
Kl. 16.15-16.45: Prøvestenscentrets busholdeplads
Kl. 17-17.30: Espergærde Station ved busholdepladsen

 

Foto: ABW

Kilde