‘Kaptajnens Hjerte’ – mød instruktør Simon Bang D. 24. maj – kl. 15:30 Instruktør Simon Bangs bedstefar var skibskaptajn og søfarer af den gamle skole. En mand, der kunne styre sit skib gennem to krige, men han magtede ikke sin egen familie. Gennem billeder og arkiver har Simon Bang skabt en imponerende animationsfilm om en patriark og en tyran, der siden har kastet sin skygge over flere generationer.

Kaptajn Goth er splittet mellem kærligheden til skibet, havet og familien. Han sejler gennem to verdenskrige, trodser ubåde, miner, bombeangreb og havarier; overlever det hele uden en skramme, og ofrer sig for Gud, Konge og Fædreland. Men da han kommer hjem efter 50 år på verdenshavene, er samfundet forandret og børnene blevet voksne. Nu prøver han at indhente og genoprette de nære relationer til familien, som han opdrog fra den anden side af oceanet. Men den nye verden spiller ikke længere efter kaptajnens lov og hans hjerte er ikke så stædigt som hans vilje. Han må bittert indse, at han ikke kan underkaste sig den nye verden, som er opstået i asken fra den gamle.

Museet for Søfart viser filmen ’Kaptajnens Hjerte’ som begejstrede både publikum og anmeldere på dette års CPH DOX, og byder efterfølgende på Q & A med filmens instruktør Simon Bang.

Film + Talk: Kaptajnens Hjerte – Mød instruktør Simon Bang

Hvornår: 24. maj kl. 15:30-17:30 ca.

– Arrangementet er gratis for årskortholdere

– Arrangementet koster 125 kr. for besøgende uden årskort og inkluderer entre til museet

– Begge dele kræver reservation/køb af billet her

– Max antal pladser: 140

Køb Billet

M/S Øl & Quiz Tirsdag d. 31. maj

Så er det igen blevet tid til den traditionsrige Øl & Quiz i vores café. Der vil være rig mulighed for at demonstrere sin maritime vidensbank i gode venners lag. Quizmaster, museumsinspektør Thorbjørn Thaarup, byder på spidsfindige spørgsmål til både hærdede søulke og landkrabber. Der vil være flotte præmier til vinderne.

• Quizzen starter kl. 18. • Quizzen finder sted i museets café. • Der er direkte adgang til cafeen via den store trappe ned til dokken. • Det er gratis at deltage. • Du skal tilmelde dig her.

Menuen i cafeen er fish ‘n’ chips – kulmule i beer batter, tatar sauce, ærter og fritter, og hele herligheden kan købes for 99,- kr. pr. kuvert.

SHOW FOR BØRN: På Sporet af Opdagelsesrejsende med Kristian Gintberg Lørdag d. 11. juni Aldersgruppe: 3 – 10 år

Det er ikke for pivskide og pjevserøve når Kristian Gintberg, kendt fra Ramasjang, omdanner Museet for Søfart til et sandt mekka for modige og seje opdagelsesrejsende.

Som noget helt specielt har Kristian kreeret et show der tager udgangspunkt i museets mange søfartsgenstande, og giver kommende eventyrere et edderspændt sindssygt og medrivende indblik i, hvordan det er at være OPDAGELSESREJSENDE på søen. Kristian fortæller medrivende om eventyrere helt fra Erik den Røde til Columbus. Så hold på pis og ørl og glæd dig til masser af dramatiske fortællinger der vil give enhver pivskid hård hud i pjevserøven – alt sammen krydret med sang, sjov og ballade. Efter opdagelsesrejsen vil der være mulighed for at hilse på Kristian, og skal du have en af Kristians spritnye bøger med hjem, kan du tilmed få den signeret på dagen. ——————— Showet foregår i museets store auditorium, det varer en time og der er tre forskellige timeslots at vælge i mellem:

Kl. 11:00 Kl. 13:00 Kl. 15:00

Pris: 150,- per person.

Køb billet HER

Bemærk, billetten koster 150 kr. for både børn og voksne, og er inklusiv entre + show.

Debat: Nutidens stemmer i kolonihistorien D. 14. juni kl. 16:00 M/S Museet for Søfart er vært for en debat om formidling af Grønlands og Danmarks fælles historie mellem cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier Ivalo Katrine Birthe Foget Olsvig og museumsinspektør Benjamin Asmussen. Debatten er modereret af journalist Martin Breum.

”Kolonihistorien fortæller vi som regel i Danmark fra et dansk eller københavnsk perspektiv”, fortæller museumsinspektør på M/S Museet for Søfart Benjamin Asmussen.  ”Der er kilderne rigeligst, og den synsvinkel har fyldt mest i forskningen. Men hvordan taler man egentligt om den fælles fortid i de tidligere danske kolonier i dag?”

At der kan være forskel på hvilke historier, der er i centrum forskellige steder, blev særlig tydeligt under markeringen af 100-året for salget af Dansk Vestindien. På US Virgin Islands i dag er det andre historiske aktører, der er i fokus end i Danmark.

”Derfor rakte vi ud til fire vidende personer med baggrund i Grønland, US Virgin Islands, Ghana og Indien og bad dem dele deres viden med os og vores gæster”, fortsætter museumsinspektør Benjamin Asmussen. ”Deres indsigter har vi nu tilføjet udstillingen om den danske kolonisøfart som et ekstra videnslag, og det giver både ekstra dybde og bredde.”

Den grønlandske stemme er Ivalo K. B. F. Olsvig, der er konsulent og foredragsholder med baggrund i både Grønland og Danmark. Ivalo fortæller: ”Det er på tide at man ikke kun fortæller historien fra et vestligt historiesyn, men i stedet er mere lydhør for og giver plads til andre stemmer i historien. Især befolkningsgrupper som har været tidligere koloniseret skal have plads til at kunne lære og derefter selv formidle deres egen historie.”.

”Jeg oplever tit folk siger at ”kolonitiden i Grønland er da lang tid siden”, men mine bedsteforældres generation opvoksede under kolonitiden, mine forældres generation oplevede indførelsen af Hjemmestyret, og da jeg var teenager, fik Grønland Selvstyre – så nej kolonitiden er ikke lang tid siden og det er vigtigt at forstå og forholde sig til.”, forsætter Ivalo K. B. F. Olsvig.

Debat: Nutidens stemmer i kolonihistorien – Det lokale i det globale på M/S Museet for Søfart.

Hvornår: 14. juni kl. 16:00-17:00 ca.

– Arrangementet er gratis for årskortholdere

– Arrangementet koster 125 kr. for besøgende uden årskort og inkluderer entre til museet

– Begge dele kræver reservation/køb af billet her

– Max antal pladser: 140

Køb Billet

Introduktioner til ‘DANNEBROG – Kongeskib i 90 år’

Alle onsdage til og med 29. juni  Hver onsdag kan du få en gratis introduktion på 10 minutter til den nye udstilling. ’Dannebrog – Kongeskib i 90 år’. Samtidig får du sat ansigt på de mange forskellige fagligheder som til daglig befinder sig i museets maskinrum. Afhængig af dagen du vælger, kan det være alt lige fra museumsdirektøren og udstillingsarkitekten til museumsinspektøren eller Drømmeskibskaptajnen, der hver især giver sit personlige take på 90 års royal søfartshistorie.

Gratis når entréen til museet er betalt. Introduktionerne starter i vores foyer kl. 13. Du skal tilmelde dig ved ankomst.  OBS! Begrænset antal pladser.

Læs mere om udstillingen

Find flere arrangementer på https://mfs.dk/detsker/

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram