Danmarks mest autentiske festival – Knejpe Festival – er klar til at sende sine gæster og gaster ud på endnu en stemningsfuld og skibskæv musikalsk rejse!

I dagene fra fredag den 4. oktober til lørdag den 5. oktober lægger Helsingør atter gader, barer og scener til Danmarks mest autentiske og havombruste festival. Over to dage og gennem flere end 60 gratis koncerter byder festivalen på masser af sømandsmusik fra nære og fjerne himmelstrøg og genfortæller Helsingørs – og Danmarks – historie som søfartsmetropol. – I år med udgangspunkt i en maritim fortælling, der stiller skarpt på danskernes immigration til USA i 1800-tallet.

Drømmen om en bedre fremtid

De helt store følelser er på og i spil, når Knejpe Festival i år tager sine gæster og gaster med på en stemningsfuld, musikalsk færd til drømmenes land – USA. En rejse, der i denne omgang byder på musikalske traditioner, der spænder fra bluegrass og country til americana, swing, jazz og rock n roll. Alt dette blandet op med traditionel dansk sømandsmusik og fællessang. I slutningen af 1800-tallet emigrerede flere end 300.000 danskere, ca. 10 procent af befolkningen, fra Danmark til USA. Med udgangspunkt i dette tema er det for festivalen en fornøjelse at kunne præsentere gæsterne for musikalske udtryk, der i denne periode var på sit højeste, samt en lang række genrer, hvis udspring kan spores i kølvandet på denne tid. Her får vi bl.a. besøg af Danmarks country-dronning Tamra Rosanes, der netop har udgivet albummet Divided Hearts, der tager udgangspunkt i fortællingen om danskernes immigration.

Årets bands: Fra bluegrass og country til psycobilly og swing

Publikum kan i år også glæde sig til en lang række bands som danske Bluegrass Breakout og Johnny Horsepower samt flere svenske acts som Dunderhead, Det Blev Handgemæng, The Hillfillies og Happy Heartaches. Foruden disse krydres programmet med ballade-bands som Gadejørgen, nu kendt fra DRs nye dokumentar af samme navn, psycobilly-bandet The Nevrotix, rockerbilly-banditterne The Rambling Bandits og sidst men ikke mindst Sømandskvinderne, Den Gyldne Sangskat, Frits Madsens Orkester og De Lystige Sømænd.

Stor opbakning blandt det lokale erhvervsliv

At Kulturværftet sammen med de lokale knejper kan udbyde flere end 60 koncerter over to dage lader sig bl.a. gøre ved hjælp af en stor opbakning Helsingør Kommune, Statens Kunstfond, de lokale knejper og ikke mindst fra et flot hold af partsredere, der består af små og store lokale virksomheder, der støtter festivalen økonomisk. Disse tæller HN Tagentreprise, Renell, Wiibroe, EDC Poul Erik Bech, Helsingør, J.K. Sikring, Willads & Vibe-Hastrup, Mobilerepair, Slagter Jensen, Rex Cykler, MB Motor, Hotel Hamlet, Jellyfish og Tibberup Høkeren.

Flere end 60 gratis koncerter – entre på Toldkammeret

Henover festivalens to dage kan publikum opleve flere end 60 gratis koncerter på de mange knejper, der i år tæller: Axelhus, Hold-An, Café Valdemar, Holger Danske Bar, Skum Ølbar, Københavneren, Skibsklarergaarden og Toldkammeret. Som eneste knejpe, der har entre, er kulturhuset Toldkammeret, hvor publikum kan forvente et udvidet program, der stiller mere særskilt skarpt på bl.a. årets tema. ”Både fredag og lørdag afholder Toldkammeret som den eneste af alle knejperne en betalingskoncert, hvor man hver aften kan opleve flere af knejpe-bandsne, herunder bl.a. album-aktuelle Tamra Rosanes. Billetten koster 50 kr. og så er man med til at støtte, at festivalen kan booke bands til næste års festival”, udtaler Georg Rasmussen, der står for bookingen af alle de mange bands til Knejpe Festival.

Årets Knejpe-øl lanceres 2. september

Det er efterhånden stødt mange traditioner til festivalen – en af disse er den årlige Knejpe-øl, hvor overskuddet er med til at støtte konceptet bag festivalen og med til at sikre, at alle de herlige musikere og bands kan komme til festivalen hvert år. En anden tradition er byvandringerne – Knejper og Knytnæver – med André Andersen, der arrangeres i et samarbejde mellem Knejpe Festival og Words Festival. I tiden op til og under festivalen tages publikum her gennem Helsingørs stræder med masser af anekdoter og løgnagtige sandheder om livet på havnen og knejperne. Her kan man tage tilbage til den tid, da Helsingør havde flere end 100 bryggerier og tilsvarende brændevins-brænderier.
Se hele programmet for festivalen på www.knjepe-festival.dk og book billetter til koncertprogrammet på Toldkammeret på www.kuto.dk
Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt.