Regeringen vil efter 50 år afslutte beboerdemokratiet i afdelingerne.

I regeringens sidste udspil, ”som vi alene vide” nu på den almene-sociale boligplatform, der kunne den sammen med Kommunernes Landsforening i lørdag oplyste følgende:

Vi har sammen aftalt for de ca. 500.000 almene boliger, hvor kommunernes har en 25 % anvisningsret, på grund af et oprindelig kommunalt indskud i opførelsen, at der skal udvikles 2000 boligenheder til hjemløse. Hvor den fremtidige boligleje skal være på 3500 om måneden.

I alt er der en aftale fra 2021 på en milliard i puljen billige boliger

I 2020 anviste kommunerne 12 % af de almeneboliger efter forskellige politisk valgte kriterier i de enkelte kommuner. Og nu er forslaget med KL, at kommunerne skal kunne disponerer 4050 boliger, som kommunalt anvisnings boliger.

Det er her kæden hopper af og beboerdemokratiet ophører.

Fremadrettet, så må afdelingsbestyrelser se sig som nogle nyttig idioter, i et topstyret partipolitisk spil for galleriet i valgkampen. Hvor Christian Rabjerg Madsens og KL sammen. Prøver at løse en Gordiske-boligknude, ved at kunne udvikle sunde boligafdelinger, til nye udsatte områder, for unge kriminelle og syge mennesker til en billig husleje som hjemløse.

I Helsingør har økonomiudvalget opfundet en ny model til: Et boligsocialt partnerskab, og et dialog forum med kommunens 9 boligselskaber, for sammen, at kunne tilrettelæges og udvikle en fælles Helsingør model.

Vi mangler som borgere, at se nogle realiteter i denne nye model. I den forbindelse kan jeg oplyse, at Senierrådet i Helsingør arbejde for, at den kommunale anvisningsret også kommer til, at indeholde ”et ældre-kapitel” hvor vore 20.000 ældre 60+ kan lade sig skrive op i en fælles kommunal boliganvisning.

Hvorfor jeg kommer med en opfordring til kommunens 9 boligselskaber om, at gennemgå ” hvor- og hvordan ” de enkelte afdelinger kunne tænke sig, at udvikle en samlet ældreprofil for bebyggelsen også for, at kunne skabe et nyt sammenhold i bebyggelsen. Vi ældre har ofte et overskud som vi ikke skal brænde inde med.

Videre foreslår jeg, at byrådet i sin samtaler med boligbevægelsen, vil begynde et samarbejde med teoretiske plan-modeller, for nye forskellige bolig sammenhænge! Både med ejerboliger, andels og alment i de enkelte lokalområder, I en dialog med byforeningerne, de eksisterende plejehjem etc. For, at kunne nyudvikle forskellige lokale servicecentre, for de der bor i områderne ældre som unge.

Arkitekt maa Jens Kirkegaard, Lindevej 3. B 3e060 Espergærde.

Suppleant til byrådet for Dans Folkeparti i Helsingør

PS: Politisk må jeg konstatere, at der ikke er bygget alment byggeri siden K fik borgmester posten for 28 år siden.