Fængsel og frakendelse af retten til at have med dyr at gøre

Dyrenes Besyttelse fortæller på sit website, at der ved retten i Helsingør den 3. maj i år faldt dom i en yderst alvorlig sag om dyremishandling. En mand fra Nordsjælland var anklaget for groft uforsvarlig behandling og decideret mishandling af sin hund. Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel, og tiltalte blev desuden frakendt retten til at eje eller beskæftige sig med dyr i tre år. Dyrenes Beskyttelse er tilfreds med dommen og ser den som en sejr for dyrevelfærden, til trods for at strafferammen ikke blev udnyttet til fulde.

Anklagerne mod manden gik på, at han groft uforsvarligt og umotiveret havde mishandlet sin hund igennem længere tid. Retten fandt ham skyldig, og straffen blev idømt i form af 60 dages ubetinget fængsel. Desuden blev han frakendt retten til at have med dyr at gøre i tre år.

Sagen omfatter meget grov mishandling, hvor hunden blandt andet blev udsat for gentagne gange at få sine ben tapet og stripset sammen, så den ikke kunne bevæge sig. Derudover blev den holdt i et alt for lille bur i lange perioder, og da den blev indbragt til Roskilde Internat i oktober 2020, havde den et tydeligt kraniebrud, som ejeren ikke havde søgt behandling for hos en dyrlæge. Dette medførte, at hunden gik rundt med smerter igennem lang tid.

I sager om vanrøgt og mishandling håber Dyrenes Beskyttelse altid på, at den fulde strafferamme bliver udnyttet. Selvom den ikke blev udnyttet fuldt ud i denne sag, ser organisationen alligevel domfældelsen som et skridt i den rigtige retning mod at tage beskyttelse af dyr alvorligt. Man oplever desværre ofte, at det er meget vanskeligt for politiet at bevise sager om dyremishandling, hvilket ofte resulterer i manglende sigtelser og dermed også manglende domfældelser. Derfor ser man det som en virkelig positiv udvikling, at denne sag har ført til en dom. Det vidner om, at retssystemet tager dyrevelfærd alvorligt.

Læs mere om sagen på Dyrenes Beskyttelses website her.

Foto: ABW