Dette efterår ruller H.K.H. Prins Joachims serie om Danmark og danskerne over tv-skærmene i de danske stuer: »Prins Joachim fortæller …«

Prinsens erklærede mål med de seks halvtimesprogrammer er at undersøge, hvem danskerne egentlig er, og hvad der har dannet os.

Prins Joakim er på skærmen med første del af sin nye programserie 23. oktober.

Hvem er danskerne egentlig og hvad har dannet os?

De to spørgsmål vil prins Joachim gerne give seerne sit svar på.

Det samme udgangspunkt tager historiker Asser Amdisen i sin bog:

»En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie – fra begyndelsen til for nylig«, der i disse dage udgives i ny hardcover-udgave.
Det er ikke helt tilfældigt. I mange måneder har den nyskabende historiker, der ikke er bleg for at kalde en historisk konge ‘mindre begavet’, ‘drukmås’ eller det, der er værre, jævnligt mødtes med prins Joachim for netop at tale om Danmarks historie.

En overraskende invitation
Invitationen til at være konsulent på tv-serien kom som noget af en overraskelse.

– Den havde jeg ikke lige set komme. At min læserskare er så bred, glæder mig selvfølgelig, siger Amdisen, der samtidig fortæller, at det har været et sjovt og spændende samarbejde.

Siden Asser Amdisens danmarkshistorie blev udgivet i 2017, har han været en særdeles flittig debattør og historieformidler, senest i »Kongelige eskapader« på DR K om bigamisten Frederik IV, ligesom han jævnligt har besøgt DR P3’s Go’Morgen-studie for at formidle historiske emner på et
minut.

Over to millioner klikkede ind

På programmets facebookside klikkede over to millioner på »Danmarkshistorien på ét minut«, og mange tusinde efterlod en kommentar, hvoraf en hel del gik på, at »havde jeg haft sådan en lærer i folkeskolen, havde jeg med garanti hørt bedre efter.«

Hvad H.K.H. Prins Joachim har fået ud af samarbejdet med Danmarks for tiden vildeste historiker, vil vise sig på DR K i løbet af oktober og november med start onsdag den 23. oktober kl. 20.45.

Historiker Asser Amdisen har skrevet den bog om Danmarkshistorien, som danner grundlag for programserien med prins Joachim.