Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Helsingør Kommune i tidsrummet 2021/10/11-2021/10/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

En patrulje standsede klokken 10.55 en 27-årig mandlig bilist fra Hørsholm på Helsingørmotorvejen. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 27-årige blev derefter kørt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Kørsel uden førerret, Hørsholm

På Isterødvej blev en 33-årig mandlig bilist fra Helsingør standset af en patrulje klokken 11.41. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet hans førerret var administrativt inddraget. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Kvinde skabte utryghed, Hornbæk

Klokken 12.48 blev det anmeldt, at der ved Hornbæk Skole på Søren Kannes Vej befandt sig en kvinde, som havde en aggressiv adfærd, som skabte utryghed blandt børnene. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 48-årig kvinde uden kendt adresse, som de fik en snak med om hendes adfærd, hvorefter hun blev bedt om at forlade området.

Klokken 14.09 blev det anmeldt, at kvinden var tilbage, og at hun gik og bankede på døre og råbte af forbipasserende. Patruljen kørte igen til stedet, men kvinden var i mellemtiden forsvundet derfra, og det var heller ikke muligt at finde hende ved en efterfølgende rundering i området.

Mistænkeligt forhold, Helsingør

Klokken 18.34 anmeldte et vidne, at han kunne se to-tre personer, der formentlig var ved at bryde ind i en varebil, der holdt ud for børnehaven på Rosenkildevej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at der var tale om et legalt forhold. Alligevel skal der lyde ros til anmelderen for at reagere på det mistænkelige forhold.

Spirituskørsel, Hornbæk

En borger anmeldte klokken 19.55, at han kørt bag en bilist på Nordre Strandvej, som slingrede og kørte meget usikkert. En patrulje kørte derfor efter borgeren anvisninger og kunne klokken 20.09 anholde den slingrende bilist, som var en 37-årig mand fra Valby. Han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte og under påvirkning af euforiserende stoffer.

Den 37-årige bilist blev herefter taget med til blodprøveudtagning for at fastslå hans eventuelle præcise promillegrad.

Indbrud i café, Hillerød

Mellem onsdag klokken 18.30 og torsdag klokken 10.00 var der indbrud i en café på Helsingørsgade. En ukendt gerningsperson tiltvang sig adgang gennem et vindue, og fra stedet blev der stjålet et kasseapparat.

Unge drenge skabte uro, Helsingør

Der indløb klokken 11.52 anmeldelse om, at en gruppe unge drenge befandt sig ved en nedlagt bilforhandler på Rønnebær Alle, hvor de skabte uro ved blandt andet at knuse glas og råbe og muligvis også sprayede maling på bygningen. En patrulje kørte til stedet, hvor 12 unge lokale drenge under den kriminelle lavalder blev truffet. Patruljen fik en snak med dem om deres adfærd, og herefter blev der taget kontakt til deres værger samt de sociale myndigheder for at informere om hændelsen.

Færdselsuheld, Tikøb

Klokken 13.02 skete der et færdselsuheld på Hornbækvej, da en 33-årig mandlig bilist fra Holbæk af ukendte årsager kørte over i modsatte vejbane og kørte frontalt sammen med en 34-årig mandlig bilist fra Hornbæk. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Den 33-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Kørsel i frakendelsestiden, Helsingør

Klokken 21.50 blev en 31-årig mandlig bilist fra Ballerup standset og kontrolleret på Mads Holms Vej. Her viste det sig, at han sad bag rattet, selvom han var blevet frakendt retten til at køre bil og stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for dette.

Mistanke om kørsel i påvirket tilstand var træt bilist, Nærum

Klokken 08.24 anmeldte en mand, at han havde taget kontakt til en mandlig bilist, der holdt i nødsporet i en parkeret bil på Helsingørmotorvejen. Bilisten var svær at komme i kontakt med, og anmelderen mistænkte, at bilisten var påvirket.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at bilisten blot var meget træt. Alligevel skal der lyde ros til anmelderen for at reagere på forholdet.

Forvoldt fare for liv eller førlighed, Helsingør

Klokken 09.56 blev det anmeldt, at en personbil var kørt meget hurtigt og tæt forbi en vejarbejder, der arbejdede på Borgm. P. Christ. Vej ved Hovmarken. Dette fik vejarbejderen til at råbe efter bilens fører, hvorefter denne råbte noget tilbage. Kort tid efter vendte bilen ifølge anmeldelsen retur med to personer i bilen, og ifølge anmeldelsen kørte bilen direkte mod vejarbejderen i høj fart, hvorfor vejarbejderen følte sig nødsaget til at holde en hammer op foran sig. Hammeren ramte bilens sidespejl, som faldt af. Herefter kørte bilen fra stedet.

På baggrund af vidneudsagn og efterforskning blev bilen efterfølgende udfundet, og i løbet af eftermiddagen blev to mænd fra Helsingør på henholdsvis 28 og 47 år sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed og afhørt, hvorefter de blev løsladt til gaden.

Nordsjællands Politi efterforsker stadig sagen og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til den.

Mænd forsøgte at frarøve kvinde hendes knallert, Helsingør

Klokken 18.20 indløb der anmeldelse om at tre personer tyve minutter tidligere på en stiv ved Egevænget havde forsøgt at røve en knallert fra en 28-årig kvinde fra Helsingør. De var trådt ind foran hende, havde derefter hoppet bag på knallerten, hvor de forsøgte at skubbe hende af, samtidig med at de truede hende med henblik på at få udleveret nøglerne til knallerten. Dette mislykkedes dog, da nogle borgere kom til stedet, og de tre gerningspersonerne flygtede derefter kortvarigt ind i en nærliggende Aldi og derefter videre i ukendt retning.

En patrulje kørte til stedet, hvor de blandt andet afhørte vidner til episoden.

Gerningspersonerne beskrives som:
A: Mand, 16-20 år, ca. 185-190 cm, kraftig af bygning, mellemlangt sort krøllet hår, mellemøstligt af udseende, brun i huden. Iført gråt joggingtøj, muligvis af mærket Adidas. Talte dansk og et fremmedsprog, som muligvis var arabisk.

B: Mand, 15 år eller yngre, ca. 155-160 cm, sort krøllet hår, som gik til under ørene, brun i huden, mellemøstlig af udseende. Iført grønt tøj. Talte dansk og et fremmedsprog, som muligvis var arabisk.
C: Mand, 15 år eller yngre, ca. 160 cm, blond hår, som gik til under ørene, dansk af udseende. Muligvis iført sort tøj. Talte dansk.

Videoovervågning fra supermarkedet skal nu blandt andet kigges igennem.

 

Hastighedskontrol, Espergærde

På Helsingørmotorvejen blev der kort efter midnat og tre kvarter frem foretaget hastighedskontrol. Her blev tre personer sigtet for overtrædelse af færdselsloven, hvoraf en af disse overtrædelse førte til en betinget frakendelse af førerretten.

Færdselsuheld, Kvistgård

En 27-årig mandlig bilist fra Humlebæk kom klokken 04.29 kørende i sydgående retning ad Hørsholmvej, da et dyr pludselig løb ud foran bilen, mens der var tåget. Den 27-årige foretog derfor en undvigemanøvre, hvilket medførte, at bilen landede i en grøft. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men både den 27-årige fører og en 48-årig mandlig passager blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Tyveri fra varebil, Helsingør

Mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 07.00 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Hestens Bakke. Indstigningen blev gjort mulig ved underboring af låsen i bilens ene sidedør, og fra køretøjet blev det stjålet håndværktøj og elektrisk værktøj.

Tyveri fra varebil, Helsingør

Mellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 09.30 blev der foretaget uretmæssig indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Violvej. Fra køretøjet blev der stjålet håndværktøj og elektrisk værktøj.

Solofærdselsuheld, Helsingør

En 40-årig mandlig bilist fra Birkerød måtte klokken 15.01 foretage en undvigemanøvre for ikke at ramme en ung dreng, som gik på Hovmarken. I den forbindelse kørte bilisten ud i rabatten, hvor han påkørte et hegn, et skilt og en lygtepæl.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade. Forsyningsselskabet blev efterfølgende tilkaldt med henblik på at udbedre skaderne på lygtepælen.

Spritkørsel, Kvistgård

Klokken 02.32 blev en 49-årig mandlig bilist fra Kvistgård standset og kontrolleret på Hornbækvej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Solofærdselsuheld og spirituskørsel, Helsingør

Klokken 10.51 indløb der anmeldelse om, at en bilist kort forinden havde påkørt en lygtepæl på Ponydalen. Bilisten forsøgte derefter at køre fra stedet, men endte med at flygte til fods. En patrulje kørte til området for at lede efter føreren af bilen, og kort efter blev en 27-årig mand fra Snekkersten, som svarede til beskrivelsen af bilisten, udfundet. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet det formodedes, at han havde ført bilen med en promille over det tilladte.

Den 27-årige mand blev derefter taget med til blodprøveudtagning med henblik på præcist at fastslå hans eventuelle promillegrad.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

En 60-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby kørte klokken 12.20 ud på Nørgaardsvej fra en udkørsel og svingede til venstre i sydvestlig retning. I den forbindelse blev hun påkørt af en 39-årig kvindelig bilist fra Helsingør, som kom kørende i nordøstlig retning ad Nørgaardsvej. En patrulje kørte til stedet, hvor den 60-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet.

Butikstyveri, Helsingør

En butiksdetektiv anmeldte klokken 15.42, at han tilbageholdt en 13-årig dreng fra Ålsgårde, som havde stjålet chips fra Fakta på Jernbanevej. Grundet drengens unge alder blev en patrulje sendt til stedet, hvor de fik en alvorlig samtale med drengen, ligesom der blev taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om hændelsen.

Afspærring af motorvej, Nærum

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 19.31, var en mand kort forinden blevet set stå på gelænderet på en bro, som gik over Helsingørmotorvejen ved Egebækvej. Der var derfor mistanke om, at manden kunne have til hensigt at hoppe ud fra broen, og patruljer blev sendt til stedet for at afspærre motorvejen i begge retninger. Også Egebækvej blev i en kortere periode afspærret, mens der med patruljehunde blev søgt efter manden, som ikke længere befandt sig på broen. Det var dog ikke muligt at udfinde ham i området, og afspærringerne blev derfor igen ophævet.

Sigtet for besiddelse af stoffer, Helsingør

En patrulje traf klokken 20.46 en 19-årig mand fra Helsingør på Haderslevvej. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Også en 23-årig mand fra Helsingør blev truffet på stedet. Da han blev fundet i besiddelse af en større mængde hash samt en digitalvægt, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

Butikstyveri, Helsingør

Personalet i Netto på Birkedalsvej anmeldte klokken 19.41, at de tilbageholdt en 35-årig udenlandsk mand, som havde stjålet varer fra butikken. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Narkokørsel, Helsingør

En patrulje standsede klokken 23.10 en 37-årig mandlig bilist fra Farum på Jernbanevej. Her viste et narkometer, at han formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev derudover også sigtet for at være i besiddelse af en joint.

Den 37-årige blev efterfølgende kørt til blodprøveudtagning med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Spirituskørsel, Helsingør

På Kongevejen standsede en patrulje klokken 02.01 en 28-årig mandlig bilist fra Helsingør. Her viste et alkometer, at han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå den 28-åriges eventuelle promillegrad.