Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Helsingør Kommune i tidsrummet 2021/10/04-2021/10/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Solofærdselsuheld og spirituskørsel, Helsingør

Klokken 10.51 indløb der anmeldelse om, at en bilist kort forinden havde påkørt en lygtepæl på Ponydalen. Bilisten forsøgte derefter at køre fra stedet, men endte med at flygte til fods. En patrulje kørte til området for at lede efter føreren af bilen, og kort efter blev en 27-årig mand fra Snekkersten, som svarede til beskrivelsen af bilisten, udfundet. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet det formodedes, at han havde ført bilen med en promille over det tilladte.

Den 27-årige mand blev derefter taget med til blodprøveudtagning med henblik på præcist at fastslå hans eventuelle promillegrad.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

En 60-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby kørte klokken 12.20 ud på Nørgaardsvej fra en udkørsel og svingede til venstre i sydvestlig retning. I den forbindelse blev hun påkørt af en 39-årig kvindelig bilist fra Helsingør, som kom kørende i nordøstlig retning ad Nørgaardsvej. En patrulje kørte til stedet, hvor den 60-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet.

Butikstyveri, Helsingør

En butiksdetektiv anmeldte klokken 15.42, at han tilbageholdt en 13-årig dreng fra Ålsgårde, som havde stjålet chips fra Fakta på Jernbanevej. Grundet drengens unge alder blev en patrulje sendt til stedet, hvor de fik en alvorlig samtale med drengen, ligesom der blev taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om hændelsen.

Afspærring af motorvej, Nærum

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 19.31, var en mand kort forinden blevet set stå på gelænderet på en bro, som gik over Helsingørmotorvejen ved Egebækvej. Der var derfor mistanke om, at manden kunne have til hensigt at hoppe ud fra broen, og patruljer blev sendt til stedet for at afspærre motorvejen i begge retninger. Også Egebækvej blev i en kortere periode afspærret, mens der med patruljehunde blev søgt efter manden, som ikke længere befandt sig på broen. Det var dog ikke muligt at udfinde ham i området, og afspærringerne blev derfor igen ophævet.

Sigtet for besiddelse af stoffer, Helsingør

En patrulje traf klokken 20.46 en 19-årig mand fra Helsingør på Haderslevvej. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Også en 23-årig mand fra Helsingør blev truffet på stedet. Da han blev fundet i besiddelse af en større mængde hash samt en digitalvægt, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

Butikstyveri, Helsingør

Personalet i Netto på Birkedalsvej anmeldte klokken 19.41, at de tilbageholdt en 35-årig udenlandsk mand, som havde stjålet varer fra butikken. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Narkokørsel, Helsingør

En patrulje standsede klokken 23.10 en 37-årig mandlig bilist fra Farum på Jernbanevej. Her viste et narkometer, at han formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev derudover også sigtet for at være i besiddelse af en joint.

Den 37-årige blev efterfølgende kørt til blodprøveudtagning med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Spirituskørsel, Helsingør

På Kongevejen standsede en patrulje klokken 02.01 en 28-årig mandlig bilist fra Helsingør. Her viste et alkometer, at han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå den 28-åriges eventuelle promillegrad.

Kørte uden førerret, Hornbæk

En 59-årig mand fra Kgs. Lyngby blev torsdag formiddag klokken 10.55 standset, da han kom kørende ad Borsholmvej. Manden blev sigtet for kørsel uden førerret, da hans kørekort tidligere var blevet administrativt inddraget som følge af, at han ikke var mødt op til en køreprøve.

Mand faldet i vandet, Helsingør

Klokken 18.42 indløb der anmeldelse om, at en mand var faldet i vandet ved Strandpromenaden i Helsingør, og at han ikke selv kunne komme op igen. Politi, brandvæsen og en ambulance blev sendt til stedet, hvor manden, som var 44 år og fra udlandet, blev hevet op af vandet. Han var ved bevidsthed og blev efterfølgende kørt med ambulancen til tjek på hospitalet.

Tyveri af taske, Helsingør

Klokken 18.36 anmeldte en 61-årig mand fra Helsingør, at hans taske var blevet stjålet kort forinden, imens han havde været ude og handle, og tasken i mellemtiden havde hængt på hans knallert, der havde holdt parkeret på Stjernegade.

Indbrud i virksomhed, Helsingør

Mellem lørdag klokken 15.00 og tirsdag klokken 09.30 tiltvang en ukendt gerningsperson sig adgang til en virksomhed på Rosenkildevej ved at opbryde et vindue. Fra stedet blev der stjålet kontanter, el-værktøj og en computer.

Mistænkeligt dødsfald, Helsingør
Tirsdag formiddag var Nordsjællands Politi til stede på en adresse på Solvænget for at undersøge et mistænkeligt dødsfald. Der var dog ikke umiddelbart noget ved de indledende undersøgelser, som indikerede, at der skulle ligge et kriminelt forhold bag dødsfaldet. Med mindre denne opfattelse ændrer sig på baggrund af de kommende dages undersøgelser, oplyses der ikke yderligere om sagen.

Målrettet indsats mod narkosalg, Frederikssund

Som led i en målrettet indsats mod narkosalg var Nordsjællands Politi tirsdag formiddag til stede flere steder i Frederikssund. På Heimdalsvej blev der foretaget søgning med narkohundene Fister, Vaks og Pelle i en cykelkælder, og her markerede Fister på en mindre mængde hash på gulvet. Hashen blev efterfølgende indbragt til politistationen med henblik på destruktion.

Flere personer blev i forbindelse med indsatsen truffet og visiteret grundet mistænkelig adfærd, men der var ikke anledning til at sigte nogen for noget.

Færdselsuheld, Hørsholm

Klokken 16.42 blev det anmeldt, at der var sket et solofærdselsuheld på Helsingørmotorvejen i sydgående retning kort efter afkørsel 10, idet en 25-årig mandlig bilist fra København havde mistet herredømmet over sin personbil i det meget våde føre, hvorefter bilen havde påkørt autoværnet.

Færdselsuheldet medførte, at der kortvarigt var lukket for to vejbaner, imens der blev ryddet op på stedet.

Der skete umiddelbart ingen større personskade ved færdselsuheldet.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 16.28 blev det anmeldt, at en kvinde blev tilbageholdt i Magasin, da hun havde stjålet varer fra stormagasinet. Kvinden havde taget flere skønhedsprodukter og et krøllejern med ind i et prøverum og derefter var kommet ud uden dem i hænderne. Hun blev efterfølgende tilbageholdt af en vagt, og det viste sig, at kvinden havde puttet varerne i sin taske og havde forladt stedet uden at betale. En patrulje kørte til stormagasinet, hvor de traf kvinden, en 35-årig fra Helsingør, og hun blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Pung stjålet i supermarked, Helsingør

En 83-årig kvinde anmeldte klokken 17.43, at hun tidligere på dagen havde fået stjålet sin pung, mens hun handlede. Kvinden havde mellem klokken 11.45 og 12.15 befundet sig i Lidl på Birkedalsvej, og hun havde imens haft sin taske stående på sin rollator. Da kvinden skulle betale, opdagede hun, at hendes pung, som indeholdt diverse kort og kontanter, var blevet stjålet fra tasken.

Kørte narkokørsel og oplyste falsk personnummer, Helsingør

På Unnasvej i krydset ved Montebello Alle standsede en patrulje klokken 22.30 en 43-årig mandlig bilist fra Helsingør. Et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Da han i første omgang oplyste et falsk personnummer til patruljen, blev han også sigtet for dette, da hans rigtige identitet var blevet fastslået, ligesom han blev sigtet for at kørsel uden førerret, da han ikke havde generhvervet denne efter at have fået den frakendt.

Klokken 03.55 blev den 43-årige bilist standset af patruljen igen, denne gang på Rønnebær Alle. Her blev han endnu en gang anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig igen havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev ved visitation fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han også blev sigtet for, ligesom han igen blev sigtet for kørsel uden førerret.

Efter begge hændelser blev manden transporteret til hospitalet, hvor der blev udtaget blodprøver med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.