Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Helsingør Kommune i tidsrummet 2021/09/27-2021/10/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 16.28 blev det anmeldt, at en kvinde blev tilbageholdt i Magasin, da hun havde stjålet varer fra stormagasinet. Kvinden havde taget flere skønhedsprodukter og et krøllejern med ind i et prøverum og derefter var kommet ud uden dem i hænderne. Hun blev efterfølgende tilbageholdt af en vagt, og det viste sig, at kvinden havde puttet varerne i sin taske og havde forladt stedet uden at betale. En patrulje kørte til stormagasinet, hvor de traf kvinden, en 35-årig fra Helsingør, og hun blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Pung stjålet i supermarked, Helsingør

En 83-årig kvinde anmeldte klokken 17.43, at hun tidligere på dagen havde fået stjålet sin pung, mens hun handlede. Kvinden havde mellem klokken 11.45 og 12.15 befundet sig i Lidl på Birkedalsvej, og hun havde imens haft sin taske stående på sin rollator. Da kvinden skulle betale, opdagede hun, at hendes pung, som indeholdt diverse kort og kontanter, var blevet stjålet fra tasken.

Kørte narkokørsel og oplyste falsk personnummer, Helsingør

På Unnasvej i krydset ved Montebello Alle standsede en patrulje klokken 22.30 en 43-årig mandlig bilist fra Helsingør. Et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Da han i første omgang oplyste et falsk personnummer til patruljen, blev han også sigtet for dette, da hans rigtige identitet var blevet fastslået, ligesom han blev sigtet for at kørsel uden førerret, da han ikke havde generhvervet denne efter at have fået den frakendt.

Klokken 03.55 blev den 43-årige bilist standset af patruljen igen, denne gang på Rønnebær Alle. Her blev han endnu en gang anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig igen havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev ved visitation fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han også blev sigtet for, ligesom han igen blev sigtet for kørsel uden førerret.

Efter begge hændelser blev manden transporteret til hospitalet, hvor der blev udtaget blodprøver med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Brand i motorrum, Kgs. Lyngby

Torsdag morgen klokken 08.40 udbrød der brand i motorrummet på en lastbil. Chaufføren konstaterede under kørslen, at flere advarselslamper lyste og kørte herefter ind ved Storkereden på Helsingørmotorvejen. Førerhuset udbrændte, men ilden spredte sig ikke til andre lastbilen ligesom der heller ikke er melding om personskade.

Sigtet for overtrædelse af våbenloven, Helsingør

En 57-årig mand fra Hornbæk blev onsdag eftermiddag lidt efter klokken 15 sigtet for overtrædelse af våbenloven, idet han var i besiddelse af en ulovlig taser. Manden havde siddet med taseren i lokaltoget mellem Helsingør og Gilleleje, hvilket fik en medpassager til at kontakte politiet.

Sigtet for narkokørsel, Hørsholm

Onsdag aften klokken 20.45 blev en 42-årig udenlandsk mand standset på Helsingørmotorvejen. Her viste en narkometertest, at han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket han blev sigtet for. Manden blev herefter taget med på hospitalet, hvor der blev taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkningsgrad.

Uro, Helsingør

Klokken 14.24 blev det anmeldt, at en mandsperson ikke opførte sig ordentligt på Axelhus Bodega. Politiet blev sendt til stedet, hvor en 25-årig mand fra Hvidovre blev anholdt og taget med i detentionen, ligesom han blev fortalt, at han ikke længere måtte komme på etablissementet.

Klokken 22.26 indløb der anmeldelse om, at manden var tilbage på stedet, og at han skabte uro. En patrulje kørte derfor dertil og fik en alvorlig snak med manden om, at han ville blive anholdt endnu en gang, hvis han skabte uro igen. Derefter blev han sendt mod stationen.

Klokken 02.42 indløb der anmeldelse om, at en mand gik rundt på Stjernegade, hvor han råbte og bankede på vinduer. En patrulje kørte til stedet, hvor de konstaterede, at der igen var tale om samme mand, og patruljen besluttede derfor at anholde ham og tage ham med på politistationen igen. Da der var smadret en rude i en bygning nærved, hvor patruljen traf manden, kan han formentlig forvente at blive sigtet for hærværk.

Butikstyveri, Helsingør

Klokken 14.28 blev det anmeldt fra Kvickly på Stjernegade, at en dreng under den kriminelle lavalder havde forsøgt at stjæle en energidrik. En patrulje samt drengens far kom til stedet, hvor det blev til en god snak. Grundet drengens alder blev de sociale myndigheder også underrettet om episoden.

Butikstyveri, Helsingør

Personalet i Kvickly på Stjernegade anmeldte klokken 20.38, at to unge mænd blev tilbageholdt, da de havde stjålet chokolade fra butikken. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf de to unge mænd, en 17-årig fra Helsingør og en 15-årig fra Helsingør. De blev begge sigtet for butikstyveri, og grundet deres unge alder blev deres værger samt de sociale myndigheder kontaktet og oplyst om episoden.

Mistænkeligt forhold, Helsingør

Klokken 15.56 indløb der anmeldelse om, at en gruppe mænd var i gang med at flytte hegnet ind til postterminalen på Prøvestensvej. Patruljer kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og her blev tre mænd i alderen 20-27 år truffet. Det var på tidspunktet ikke muligt at fastslå, om der var hændt noget kriminelt, og de tre mænd blev derfor ikke sigtet for noget. Deres generalia blev dog registreret, og de blev derefter bortvist fra stedet.

Sigtet for sprit- og narkokørsel, Nærum

En 37-årig mand fra Aalestrup blev mandag aften klokken 18.55 standset, da han kom kørende ad Helsingørmotorvejen. Her blev han sigtet for spiritus- og narkokørsel samt for kørsel i den periode, hvor han ellers var frakendt sin førerret. Manden blev taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille og påvirkningsgrad til brug for den videre vurdering af sagen.

Hærværk, Helsingør

Klokken 10.38 blev det anmeldt, at der natten til lørdag var blevet malet graffiti på et elskab samt på en affaldsbeholder på Æblehaven.

Butikstyveri udviklede sig til røveri, Helsingør

Klokken 13.52 blev det anmeldt fra Harald Nyborg, at personalet havde observeret en mand, der havde indfundet sig i butikken, pakket en powerbank ud, stukket den op i ærmet, hvorefter han havde forladt butikken. Da personalet havde konfronteret manden med dette uden for butikken, gav han dem powerbanken tilbage, hvorefter han skubbede medarbejderen i brystet med to hænder og løb fra stedet. To medarbejdere fik dog løbet manden op og tilbageholdt ham, indtil politiet nåede frem og anholdt og sigtede den 25-årige udenlandske mand for røveri.