Begær, længsel, svigt og sorg. En følelse af rodløshed eller af at høre til. NORD – Nordisk Litteraturfestival kommer igennem hele følelsesregisteret, når der bliver fyret op for den levende litteratur den 17. september. Billet til hele dagen koster 220 kr. og der er halv pris til studerende. Få et sneak peak på programmet her.

Tak fordi du læser med!

Venlig hilsen Kulturværftet og Biblioteket

Køb billet til NORD her

Thomas Korsgaard Han udgav sin første bog som kun 22-årig, og debutromanen Hvis der skulle komme et menneske forbi blev hurtigt en af årets mest omtalte romaner. Blot fem år senere modtog han som den yngste nogensinde Boghandlernes Gyldne Laurbær for Man skulle nok have været der. Mød Thomas Korsgaard på NORD.

Quynh Tran (FI) Quynh Tran er en af de helt nye store stemmer i både Finland og Sverige. Han har ikke bare vundet Finlands største litteraturpris Runebergprisen, men også de to vigtige svenske debutantpriser Svenska Yles litteraturpris og Borås Tidnings debutantpris for sin roman Skygge og svalhed – og nu kan han også læses på dansk. Mød ham på NORD.

Monika Fagerholm (SE) Hun har modtaget Nordisk Råds litteraturpris, Det Svenske Akademis nordiske pris og skriver, med pennen dyppet i den litterære noir, grumt og smukt om fortielser og hemmeligheder. Mød Monika Fagerholm på NORD.

Karin Smirnoff (SE) Hun arbejdede som journalist, blev træt af det og købte en træfabrik. Men hun kunne ikke lade være med at skrive. Hun søgte ind på forfatterlinjen på universitet i Lund med et udkast til det, der skulle blive en debutsensation i Sverige. Nu, efter et hårdtslående brag af en trilogi, står hun med arven til Stieg Larssons krimier i sine hænder. Mød svenske Karin Smirnoff på NORD.

Merete Pryds Helle Hvem er vi egentlig? Hvordan ser vi på os selv? Og hvordan præger historien os? Der løber en nysgerrigt afsøgende rød tråd igennem den prisbelønnede forfatter Merete Pryds Helles forfatterskab. Et forfatterskab, der er præget af virtuos sproglig sensibilitet. Mød hende på NORD med romanen Det vågne hjerte.

Konkurrence: Vind Karin Smirnoffs seneste roman Hvad er navnet på hovedkarakteren i Smirnoffs anmelderroste trilogi? Send os dit svar, og vær med i lodtrækningen om seneste bind i triologien. Send os dit svar her senest onsdag den 10. august. Vinderen får direkte besked.

Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet står bag NORD – Nordisk Litteraturfestival.