Link
Efterårsaktivitet for børn i Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Link
Søndag d. 17. oktober kl 11-14, for børnefamilier med børn i alderen 4-10 år.
Her vil vi sammen undersøge hvor gamle træerne omkring os er. Vi vil se hvordan man kan skelne træerne fra hinanden og høre om hvilken overtro og eventyr som træerne kan fortælle. Vi vil gå på skattejagt efter nedbrydere for at finde tegn på naturens store kredsløb. Inden vi siger farvel i skoven, laver vi vores egen unikke træskulptur, som man gerne må tage med hjem. Mødested: P-pladsen ved Københavnsvej og Trevej, Store Dyrehave, 3400 Hillerød.
Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.
Link
Link Læs mere Link LinkLink LinkLink
Efterårsferie: Gå på jagt i verdensarven
Link
Lørdag den 16. oktober kl. 14.
Er du til hemmeligheder, opdagelser og historisk vingesus? Så kom med på hjortejagt i kongernes skove, Parforcejagtlandskabet i St. Dyrehave ved Hillerød – en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
I efterårsferien bliver der nemlig skjult 8 bronzefigurer af kronhjorte i fuld størrelse imellem de 8 veje ved Kongestjernen i St. Dyrehave. Og du er inviteret med på jagt for at finde dem. Lanceringen af hjortejagten i kongernes skove finder sted lørdag d. 16. oktober kl. 14 ved Kongestenen i midten af Kongestjernen i Store Dyrehave. Når startskuddet lyder, er konkurrencen i gang om, hvem der først finder de 8 skjulte bronzehjorte.
På lanceringsdagen går konkurrencen ud på at finde alle hjortene og herefter løbe ind i midten til Kongestjernen med mobilfotos af alle de bronzehjorte, som er blevet fundet. Du skal dog ikke medbringe en hirschfænger, den lange dolk, som de enevældige konger brugte til at nedlægge hjorten med, men derimod huske at medbringe din mobiltelefon med kamera. Hjortene står i St. Dyrehave og kan ses frem til d. 16. december 2021.
Link
Link Læs mere Link LinkLink LinkLink
Mit liv som naturfotograf – Tine Uffelmann og Per Finn Nielsen
Link
Onsdag 17. November 2021 kl. 19:00
Arrangør: Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Vi har inviteret to lokale naturfotografer til at vise deres billeder og fortælle om store om små oplevelser fra deres færden i naturen – på jagt efter det gode billede.
Tine Uffelmann og Per Finn Nielsen beskriver nedenfor med egne ord deres foredrag:
“400 meter fra min hoveddør ligger Hellebæk Kohave, som, for mig, er en ganske særlig del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Året rundt byder området på fantastisk foto-inspiration – og tør man gå væk fra stierne, så åbner der sig en verden af skønhed for enhver naturfotograf”
” Jeg har boet ved bredden af Esrum Sø i 32 år hvor jeg har dokumenteret dyrelivet i billeder, bøger og film. Bl.a. var jeg en af fotograferne bag DR´s store naturserie ”Vilde Vidunderlige Danmark. Gennem unikke billeder fra Nordsjælland fortæller jeg om den tålmodighed og de udfordringer, der ligger bag disse helt specielle fotografier”.
Foredrag afholdes i Skovskolens Auditorie
I pausen serveres kaffe/te og kage.
Entré.
Link
Link Læs mere Link LinkLink LinkLink
Link
Link
Link
LinkLink
Nationalpark Kongernes Nordsjælland opbevarer din mailadresse til brug for udsendelse af nyhedsbrev og den bliver hverken videregivet til andre eller brugt til andre formål. Læs mere om Nationalparkens persondatapolitik Link · Klik her for at framelde dig Link