Lørdag d.13. august går starten på kapsejladsen ‘Øresund på Langs’ – Danmarks største kapsejlads for klassiske træskibe. Mens de…

Lørdag: Mens gamle træskibe fra kapsejladsen ‘Øresund på langs’ anløber Helsingør Havn, er alle landkrabber inviteret til gratis maritime oplevelser fra sejlads til sømandssange, rebslagning og besøg på vaskeægte skibe.

Arrangement

Tid: 2022-08-13, 12:00 – 18:00 CEST

Kulturhavnen Helsingør

Lørdag d.13. august går starten på kapsejladsen ‘Øresund på Langs’ – Danmarks største kapsejlads for klassiske træskibe. Mens de smukke træskibe og joller sejler fra Svanemøllebugten mod Helsingør, er der vaskeægte sømandsstemning og maritime oplevelser for børn og voksne på Kulturhavnen.

Tag en sejltur i havnen med smakkesejlerne eller sæt dig i robåden fra det historiske fyrskib. Se sejlmageren og smeden arbejde på kajen, lær at binde seje sømandsknob eller følg med på historiske rundvisninger på havnen. I løbet af dagen er der også åbent skib på skoleskibet ZAR og veterandampskibet SS Bjørn. Ved fyrskibet kl. 15 kan man også Shanty koret synge r de sange, der engang blev sunget om bord på de gamle sejlskibe, når ankeret skulle lettes eller sejlet blev sat.

Træskibe, sejldug og duften af tjære Skibene anløber havnen fra kl. 14 – 16, og Kronborgs kanoner saluterer naturgligvis indsejlingen til havnen. Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, kommer også til at åbne en udstilling om den klinkbyggede bådebygningstradition, der er kommet med på UNESCO liste over bevaringsværdig kulturarv.

Det er femte gang kapsejladsen ‘Øresund på Langs’ samler gamle træskibe, klassiske sejlbåde og joller på Øresund til en fælles kapsejlads. I år er selve kapsejladsen udvidet til med en mindre kapsejlads fredag og søndag. For deltagerne i kapsejladsen er der middag, og morgenmad i det maritime værksted HAL 16, før den sidste sejlads om søndagen. Se programmet herunder og på museets hjemmeside: https://mfs.dk/detsker/kapsejlads-oeresund-paa-langs/

‘Øresund på Langs’ arrangeres af Foreningen Maritimt Værksted Hal16 i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt TS Træskibs Sammenslutningen og er åben for alle klassiske træskibe, -både og -joller.

For mere info eller interviews kontakt venligst: Mette Brask; Koordinator for Historisk Havn, Tlf.: 60 58 11 38 mail: mb@mfs.dk

 

Program på havnen, lørdag 13 august. 12- 17: Foodtruck og bar er åben ved Fyrskibet No. XVII. 10-12 og 13-16: Lillebælt Smakkelaug og smakkesejlerne fra Hornbæk, Snekkersten og Espergærde tager gæsterne med på sejltur 13-16: Robådssejlads fra Fyrskibet No XVII i den nyrestaurerede jolle. 12, 13,14 og 15: Rundvisninger på Fyrskib No XVII. 12-16: Sejlmageren arbejder på kajen v/ Nordkystens Sejl og Rig. 13-16: Knobværksted ved M/S letmatroser. 13-14: Der smedes på den lille mobile smedje. 13 og 14: Historisk tur med fortæller André Andersen om bl.a. handelsskibe, Sundtold og klinkbygning. Mødested: foran fyrskibet. 14-16: De smukke fartøjer anløber Historisk Havn, Helsingør. Jogvan Joaner fortæller fartøjernes historie, fra fyrskibets udkigsbro. 13.00- 16.30: Kronborgs kanoner saluterer ved indsejlingen til Helsingør Havn 15-17: Åbent skib på ZAR. Kom og køb en Folkeaktie! 15 -15.30: Shanty koret underholder ved Fyrskibet. 16.00: Velkomst og officiel åbning af udstilling om den klinkbyggede bådebygningstradition ved Helsingørs Borgmester Benedikte Kiær. 16.30 -17: Shanty koret underholder ved Fyrskibet. 16-18: Åbent skib på Damskibet SS Bjørn, Bjørne Banden synger om bord.

Kom også forbi søndag, og se klargøringen til hjemturen.

Pressefoto