Der blev både øvet balancegang og leget jorden er giftig i Egebæksvang skov i dag, da en flok børn fra Mørdrupskolens SFO var med til at indvie den nye klatrebane bag Egebæksvang Kirke.

Helsingør Kommune har givet et tilskud på 75.000,- kr. til at opføre klatrebanen, men det er Espergærde Byforening, der sammen med en lokal borger har søgt om tilskud fra byrumspuljen, været i dialog med Naturstyrelsen og i det hele taget gjort benarbejdet, så det nye legeområde nu er blevet til virkelighed.

Viceborgmester og formand for klima- og bæredygtighedsudvalget, Mette Lene Jensen, klippede snoren sammen med børnene – og hun glæder sig over at alle i nærområdet nu har endnu en god grund til at bruge skoven.

– Det nye legeredskab er et synligt bevis på, at det gavner at give byrumsmidler til frivillige med initiativ. Jeg synes, vi har fået meget for pengene. – Og så passer materialerne jo som fod i hose her i skoven, siger Mette Lene Jensen.

Legeområdet ligger tæt ved kirkegården og i forbindelse med en overdækket bålplads, så det er et oplagt sted at mødes med familie og venner til snobrød eller ristede skumfiduser og nu også fysisk aktivitet – men det er også et skønt udflugtsmål for byens skoler og institutioner.

Kilde Helsingør Kommune Facebook.

Pressefoto Helsingør Kommune