Spar op til 40%. Book weekendbillet med bil online fra 524,- t/r

Se i webbrowser

Getaway til de vilde vover i Sverige

Tag et par dage til nabolandet og få en følelse af ferie. Naturen er lidt vildere og mere dramatisk, oplevelserne lidt større og forkælelsen lidt bedre end derhjemme. Prøv fx. en af de mange vandreruter i den sydlige del af Sverige eller lad jer inspirere af vores GetAway par fra København, der to på spontan tur til Halmstad. Og, skal I have børnene med på tur, så inviterer Astrid Lindgrens Verden indenfor i efterårsferien, men I skal nok booke jeres billetter allerede nu.

Spar op til 40% pr. vej, når I køber færgebillet online. Køb en weekendbillet med bil T/R nu fra 524,- kr. i perioden 1. oktober – 30. november.

Læs mere og book billet

Vandring i vild natur

Sverige bugner af gode vandreruter, på kryds og tværs af hele landet – og fælles for dem alle er, at de har tydelig skiltning. Hvad enten I er til udfordrende vandreture på små snørklede stier og med stejle stigninger, eller I hellere vil nyde de åbne vidder eller brede strande, så finder I det hele i Skåne, lige på den anden side af sundet.

Kullens fyr

9 km. i alt. Rundvandring på Kullen i Kullaberg Naturreservat. Turen starter og slutter i den hyggelige by Mölle og går langs sydkysten til spidsen af Kullen, og retur af nordkysten. Det er nemt at finde vej, og der er fint sti-system hele vejen.

Vandring i Sydsverige

Ved Øresund

160 km. i alt. Fordelt på 14 etaper, med afstande på mellem 9 og 26 km. De første etaper fra Ängelholm til Helsingborg er certificerede som “Leading Quality Trails – best of Europe”. Ruterne er forholdsvis lette, med enkelte stigninger.

Vandring i Sydsverige

Fra ås til ås

162 km. i alt, fordelt på 14 etaper. Ås til ås leden er måske samlet set den smukkeste af af Skåneledens samlede fem vandreruter. Ruten starter i Åstorp ved Söderåsens Nationalpark i vest og slutter i Brösarp, nær den hyggeligste fiskerleje Kivik.

Vandring i Sydsverige

Oplev Pippi, Ronja og Emil

Astrid Lindgrens Verden holder åbent i udvalgte dage hen over efteråret, så børnene kan få lov at opleve både Langstrømpe og Røverdatter i efterårsferien. Kom helt tæt på nogle af de velkendte figurer fra Lindgrens fortællinger, når de opfører shows i parken. Det er også muligt at overnatte på området, så I kan få mest muligt ud af besøget.

Besøg Astrid Lindgrens Verden

Følg med på Københavnerparrets getaway

Vi har sendt et helt almindeligt par fra København på weekend getaway til Sverige, og samlet deres egne oplevelser til inspiration for andre. Følg med på siden, og se hvilke oplevelser de kan anbefale og hvilke skjulte skatte, de fandt på vejen. Du finder hele turen og alle oplevelserne på hjemmesiden, men kan snuse til lidt herunder.

Udsigt ved Hovs Hallar

“Vi lagde vejen forbi Hovs Hallar, som ligger på pynten af Bjärehalvøen og er et fantastisk naturområde med vilde klipper og betagende udsigter. Der var flere ruter vi kunne følge, og vi gik smuk, men også udfordrende, tur på toppen af klipperne.”

Tag med på getaway

Charmerende Tylösand

“Og så satte vi næsen mod vores spa-hotel i Tylösand, Halmstad, som ligger ved Laholmsbugten på vestkysten af Sydsverige. Nøj, det var lækkert! Et skønt hotel, som virkelig ligger i vandkanten, så man kan nyde den smukke udsigt til fulde. ”

Tag med på getaway

Jazzende rytmer på Øresund

Hvis ikke I har oplevet en jazz-aften på Tycho Brahe, kan det nås endnu. Vi har to jazz-aftener i kalenderen med god mad og masser af dans til de duvende rytmer. Men, I skal være hurtige, hvis I vil sikre jer en plads. Den 10. november er det The Spirit of New Orleans, der slår tonen an og den 15. december åbner Six Foot Stompers ballet.

Se mere og book bord