Når frosten har sluppet sit tag i jorden, står Jan Krog Islin og hans team klar til at flytte ind på byggepladsen.

I begyndelsen af januar satte borgmester og udvalgsformand sig bag rattet i hver sin gravko og tog første spadestik til det der i 2025 skal blive et vandmekka for store og små; Helsingørs nye svømmearena på Borgmester P. Christensens vej. Og betegnelsen ’arena’ er ikke tilfældigt valgt – det er nemlig ikke blot en udvidelse af den eksisterende svømmehal, der er tale om, forklarer projektleder Jan Krog Islin.

Foto ABW

– Vi får nu et moderne anlæg på 9000 kvm, med fem bassiner og plads til mange forskellige vandaktiviteter. Derfor har styregruppen besluttet, at vi kalder det en svømmearena. Det er også en måde at signalere det format, vi bygger i – og at der nu sker noget helt nyt, siger Jan.

400.000 besøgende
Jan Krog Islin skal som projektleder sammen med sit team varetage kommunens interesser i byggeriet og sørge for, at kommunen får det bedste byggeri til prisen. Det er en opgave, han har stor erfaring med, bl.a. fra byggeriet af sundhedshuset og Skolen i Bymidten.

Og der er flere paralleller til kommunens nye sundhedshus på Birkedalsvej, som blev indviet i december 2022, fortæller Jan. Sundhedshuset er et hus som rigtig mange mennesker bruger og kommer i – og det samme vil gælde for den nye svømmearena.

– Vi regner med 400.000 besøgende om året. Det bliver et hus, som både vores egne borgere og borgere i nabo-kommunerne får stor fornøjelse af, siger Jan.

Og det er en spændende opgave at være med til at skabe en bygning af den kaliber.

– Det er fantastisk at få lov til at være med i en proces, hvor brugergruppen er så bred og berører så mange mennesker. Men det betyder selvfølgelig også, at mange har en mening, smiler Jan.

Flytter ind på byggepladsen
Det er Jans ansvar, at der er styr på økonomien og tidsplanen, så ingen af delene pludselig løber af sporet. Og det har han en særlig model for, hvordan man lykkes med. En model der gav gevinst bl.a. under byggeriet af sundhedshuset.

– Vi gør simpelthen det, at vi flytter ind i skurbyen på byggepladsen sammen med entreprenøren og byggefolkene. Det sparrer kommunen for både tid og penge. Vi kan opfange, hvis noget ser forkert ud, og så kan vi få entreprenøren til at rette op på fejlen med det samme, forklarer Jan.

Da sundhedshuset blev bygget, var entreprenøren fx i gang med at lægge soklen forkert. Det opdagede Jan og hans team heldigvis hurtigt.

– Vi kunne sige til dem, at hvis I laver soklen på den måde, så kommer vi ikke til at godkende byggeriet. Så vi fik det stoppet efter to meter frem for, at de havde lavet hele soklen og skulle gøre det om, forklarer Jan.

Bygger under jorden
Når jorden igen er frostfri, går byggeriet for alvor i gang. Den næste store milepæl er rejsegildet som bliver til efteråret, men allerede inden for et par måneder vil de tre nye bassiner blive støbt.

– I lang tid vil det se ud som om, der ikke sker så meget herude, men det er fordi vi starter med at bygge ’under jorden,’ forklarer Jan, der glæder sig til at se byggeriet tage form.

Privat bor Jan Krog Islin i Hornbæk sammen med sin kone – i et sommerhus, han for mange år siden har bygget om til helårshus.

Fakta

Der bliver bygget tre nye bassiner med plads til:

  • Varmtvandstræning og relaxaktiviteter
  • Motionssvømning i et 25 m. bassin og foreningsaktiviteter
  • Vandleg

Desuden bygges og moderniseres:

  • Aktivitetsrum, som binder den nye og gamle svømmehal sammen
  • Nyt billet- og ankomstområdet
  • Venteområde i tilknytning til foyer af cafelignede karakter (selvbetjening)
  • Omklædningsrummene bliver renoveret, og de udvides med handicap-, gruppe- og familieomklædningsrum
  • Samværsarena for foreninger og gæster
  • Sundhedscenter med træningsfaciliteter
  • Møde- og undervisningsfaciliteter

Kilde.