De har glædet sig til at fortælle dig om UGE 17, hvor de på både Espergærde Bibliotek, Biblioteket kulturværftet og Hornbæk Bibliotek markerer FN’s Verdensmål med en fest i bæredygtighedens tegn.

Pr-foto

Sammen med borgere, foreninger og kulturinstitutioner har de planlagt et program for hele ugen, der byder på et væld af aktiviteter og arrangementer for store og små.

Du kan f.eks. komme til fællesspisning på alle tre biblioteker, byttemarked, foredrag om biodiversitet og livet i Øresund, krea-aktiviteter for børn, Trash n’ Treasures for de unge (gamle er også velkomne) samt meget, meget mere.

Tre gode arrangementer i april
De har naturligvis også flere forfatter- debat og musikarrangementer i sigte. I april kan du opleve de to politikere, Alex Vanopslagh og Kaare Dybvad stille skarpt på den offentlige demokratiske samtale.

Forfatterne bag bogen Pigerne på Sprogø kommer også og fortæller om livet på kvindeanstalten på den lille ø i Storebælt.

Musiker og entertainer Henrik Strube inviterer også til en hyggelig eftermiddag med humor, poesi og musik.

Uge 17- vi fejrer FN’s verdensmål

Uge 17 er en landsdækkende temauge, hvor biblioteker landet over retter blikket mod FN’s 17 verdensmål.  Besøg Helsingørs biblioteker i uge 17 og oplev en bred vifte af arrangementer og aktiviteter i bæredygtighedens tegn.

Få det fulde overblik over Uge 17 arrangementer her .

Fællesspisning
Biblioteket Kulturværftet 23. april
kl. 18-20
Hornbæk Bibliotek 25. april
kl. 18-20
Espergærde bibliotek 25. april
kl. 17-19.30

Vi fejrer fællesskaber, samvær og grønne måltider, når vi inviterer til fællesspisning i uge 17. Nogle er mest for børnefamilier med plads til leg, mens andre er for det voksne publikum, som er interesserede i at lære mere om fællesspisning og bæredygtige måltider.
Læs mere og køb/hent billet.

Byttemarked på Kulturværftet
27. april kl. 10-15

Kom til byttemarked på Kulturværftet. Der vil også være boder udenfor på Havnekajen og Røde Plads.

Byt planter eller frø fra dine egne planter, tøj uden huller og pletter, legetøj som stadig virker og bøger, naturligvis.

Læs mere om byttemarked

Mere biodiversitet i haven

26. april kl. 14-17 Espergærde Bibliotek
Tegn havedrømme og byt blomsterfrø og plantespirer.

Espergærde Grønne Nabofællesskaber vil gerne sætte fokus på, hvordan vi hver især kan bidrage i vores egne haver. Derfor er de gået i gang med et projekt i det ene haverum på Espergærde Bibliotek.
Læs mere og hent billet.

Tre gode arrangementer i april

Alex Vanopslagh og Kaare Dybvad

Biblioteket kulturværftet 4. april kl. 17-18
Gratis men tilmelding nødvendig.

Hvor er den demokratiske, offentlige samtale på vej hen, og hvad betyder måden, vi taler til hinanden på?

Alex Vanopslagh og Kaare Dybvad mødes til en samtale på Biblioteket kulturværftet, når vi stiller spørgsmålene til to politikere, der til daglig sætter dagsordener og indgår aktivt i den offentlige samtale.

Tilmeld dig arrangementet her

Pigerne fra Sprogø – De anbragte og udstødte

Biblioteket Kulturværftet 2. april kl. 17-18.30
Entré kr. 70.

I perioden 1923-1961 blev omkring 500 kvinder anbragt på en isoleret anstalt på Sprogø.De blev af datidens politikere og læger betragtet som åndssvage, moralsk defekte og farlige for samfundet. På anstalten blev de udsat for overgreb, vold og tvangssteriliseringer i velfærdsstatens navn.

Antropolog Stine Grønbæk Jensen og historiker Sarah Smed har skrevet bogen ’Pigerne fra Sprogø’. Hør dem fortælle om kvindernes liv på øen og udfordre tanken om, at datidens tænkning og praksis udelukkende hører fortiden til.
Tilmeld arrangementet.

En eftermiddag med Henrik Strube

Biblioteket Kulturværftet 20. april kl.13-15

Gratis – men tilmelding nødvendig.

Kom til en hyggelig eftermiddag med HUMOR, POESI OG MUSIK, når Henrik Strube underholder med musik og historier om sine 40 år som musiker og entertainer.
Tilmeld dig arrangementet her.

DE ÅNDSVAGE, UDUELIGE OG LØSAGTIGE MENNESKER 📚📙

I anledning af at vi får besøg af forfatterne bag bogen Pigerne på Sprogø, der fortæller om livet på kvindeanstalten på den lille ø i Storebælt, har bibliotekar Bjørn fundet ti bøger om psykiatrien i et historisk perspektiv – fra slutningen af 1860’erne, hvor den første ’åndsvage’- anstalt blev grundlagt frem til moderne tid.

Bøgerne giver et interessant og samtidigt råt indblik i, hvordan mennesker blev inddelt, og hvordan de normale skulle skærmes fra afvigerne. Institutioner blev til for at ‘beskytte’ det gode borgerskab. Afvigere blev placeret for at beskytte ’de andre’ i samfundet.

Få indblik i et vigtigt stykke Danmarkshistorie med ti gode anbefalinger til læsning om de ”moralsk defekte” kvinder på Sprogø, de ”farlige” og “antisociale” mænd på Livø og afvigerne og de fattige på samfundets bund:
Læs mere her.

Læs her.