Naturen i Nordsjælland – hvad skal der ske?

Naturen kender ingen grænser. Søer, skove og enge krydser kommunegrænserne – og ansvaret er vi fælles om. Samtidig presses naturen af byggeri i det åbne land. Ligesom klimaproblemer presser sig på, biodiversitetskrisen og den grønne omstilling er heller ikke til at komme uden om. Så hvad skal der egentlig ske med fremtidens natur i Nordsjælland?
Debatmøde med beslutningstagerne og borgere Danmarks Naturfredningsforeningen i fire nordsjællandske kommuner, Helsingør, Gribskov, Hillerød og Fredensborg har sat beslutningstagerne for de fire kommuner i stævne til et fælles debatmøde om fremtidens natur i Nordsjælland.
Skuespiller og entertainer Jytte Abildstrøm byder velkommen og introducerer dagens debat med sit natursyn.
Derpå gives ordet til panelet, der består af Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, Dan Riise (V), Formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød, Lars Simonsen (B), Formand for Plan, Miljø og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune og Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov (NytGribskov).
Debattens omdrejningspunkt over tre temaer:
1. Hvordan vil de fire kommuner prioritere hensynet til naturen og det åbne landskab, når nu det åbne landskab inddrages til yderligere til bebyggelse? 2. Hvordan vil kommunerne afhjælpe biodiversitets- og klimakrisen? 3. Vil kommunerne udbygge Det Grønne Danmarkskort, som Naturrådet foreslår?
Du kan deltage og stille spørgsmål til panelet til det Naturpolitiske møde i Toldkammeret den 25. september fra 14-16.30.

Dato: 25. september 2021.
Mødested: Helsingør Toldkammer, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør

Tidspunkt: 14-16:30
Tilmelding: naturpaatvaers@gmail.com Link

A