Læserbrev fra Arkitekt MAA Jens Kirkegaard, Espergærde kandidat til region og kommunevalg for DF.

Når der kommer gode ideer og nytænkning fra politisk hold eller fra foreningsbaglandet, så bliver de i første omgang diskuteret i byrådet. Herefter skal administrationen og teknisk forvaltning foretage en økonomisk og faglig vurdering – og så har vi miséren.
De nye idéer saboteres med risiko for latterliggørelse, ofte med baggrund i misvisende og forvrængede budgetter.
Jeg kan nævne Dansk Folkepartis forslag vedrørende et nyt trinbræt i Mørdrup og aktuelt Lokaldemokraternes forslag om en sti langs kysten fra Nordhavnen til Hornbæk. Forvaltningen har regnet på en betonsti til en pris på 40 millioner kroner – og der er ikke medtaget alternative stiformer.
I byrådsdebatten om en sti langs Nordkysten foreslog hverken Ib Kirkegaard eller Jan Ryberg en betonsti, men derimod blot en trædesti i forbindelse med kommunens forslag til sandfodring af Nordkysten.
En betonsti eller asfalt blev kun nævnt som en ”morsom” bemærkning af Jens Bertram suppleret af Janus Kyhl, der kunne oplyse Jan Ryberg om hans kendskab til højvandet på kyststrækningen.
Et almindelig drilleri, der resolut fanges af forvaltningen, som så udelukkende ”tænker i beton” og helt glemmer at fremlægge alternative og billigere typer af stier, og en reel landskabsanalyse, når borgmesterpartiet først har talt en kyststi ”ned under sandet”.
Ærgerligt, for det kunne være en flot spadseretur for Helsingørs borgere at gå langs kysten fra Nordhavnen til Hornbæk – også i fuldmånens skær.
Arkitekt MAA Jens Kirkegaard, Espergærde kandidat til region og kommunevalg for DF.