Udendørs visuel vandringsforestilling dykker ned i den mørke historie om hekseprocesser i helsingør

Interesserer du dig også for historie og lokalhistorie? Så får du den 15.-17. juni 2023 alletiders mulighed for en super interessant oplevelse. Her samarbejder professionelle nemlig side om side med Helsingør Kammerkor og Helsingør Pigegarde samt en stor mængde frivillige i vandringsforestillingen “Hexetestamentet”, der udspiller sig i Helsingørs gamle bykerne, hvor publikum føres rundt, mens de følger den dømte Marine Pommerantzis i den sidste time af hendes liv.

Forestillingen tager udgangspunkt i en af Danmarkshistoriens største hekseprocesser, hvor hele 8 kvinder i 1626 i Helsingør dømtes til bålet for trolddom. Værket består af både opera, dans og korværk med et stærkt hold professionelle sangere, dansere og skuespillere – og musikken er skabt af filmkomponisten Tin Soheili.

Helsingør Teater skriver i sit nyhedsbrev:

“Det har for skaber og instruktør Dorte Holbek fra starten været væsentligt at åbne projektet op og inddrage borgerne i Helsingør og omegn både i processen bag og i selve forestillingen, så frivillige får mulighed for at være med til sammen med det professionelle hold at skabe kostumerne, bygge scenografien, stå for tekniske løsninger og at medvirke i selve forestillingen. På den måde kan Hexetestamentet også lokalt være en kunstnerisk indgang til en kreativ forsonings- og erindringsproces, der aktivt går i clinch med historien, traditioner, ritualer og vores egen nutid.For Hexetestamentet er også en forestilling om klasseforskelle og om fattiges, særligt kvinders, manglende rettigheder.

I løbet af foråret er det lokale samarbejde blevet udfoldet, så både Helsingør Kammerkor og Helsingør Pigegarde medvirker i forestillingen, mens der er kostumeworkshop og åbent værksted den 5.-9. juni i Kulturværftets udstillingsrum Krydsfeltet. Til forestillingen skal der nemlig skabes 8 billedværker, der bliver til heksekapper, og hér kan alle deltage og bl.a. lære forskellige lette patinerings-, flet- og sy-teknikker. Workshoppen er åben for alle og man behøver ikke særlige kundskaber.”

Dato for kostume-workshop og åbent værksted: 5.-9. juni 2023.

Dato for vandringsforestilling: 15.-17. juni 2023.

Køb billetter, tilmeld dig til workshop, se program og få meget mere information her.

 

Illustration: Helsingør Teater, pressefoto.