I sin tale ved årets nytårskur for erhvervslivet, så borgmester Benedikte Kiær både tilbage på det år, der er gået, og frem mod det, vi er trådt ind i.

Mere end 300 var mødt op. Hver en stolerække var fyldt, og mere til, da borgmester Benedikte Kiær bød velkommen og holdt sin nytårstale for det lokale erhvervsliv ved Helsingør Kommunes årlige nytårskur i Kulturværftets store sal.

– Når klokken slår 12 nytårsaften, bobler optimismen altid i mig, fordi jeg står foran et nyt år fyldt med nye muligheder. Sådan var det også denne gang. For trods mørke skyer, sker der mange gode ting i vores kommune, indledte Kiær sin tale.

Borgmesteren benyttede lejligheden til både at fortælle om de største øjeblikke i året, der var gået, og se frem mod det nye. Først fremhævede hun, at 2022 har været et fremragende år for turismen i Helsingør. Et rekordår, der overgik årene for corona.

Ifølge Benedikte Kiær skyldes den flotte udvikling blandt andet et glimrende samarbejde mellem det lokale erhvervsliv, kulturaktørerne, kommunen og Wonderful Copenhagen.

En ny undersøgelse har vist, at 95 procent af turisterne er tilfredse eller meget tilfredse med deres besøg i Helsingør.

-Undersøgelsen bekræfter min egen oplevelse af, at vi har så utroligt meget at tilbyde. Og på et højt niveau, sagde Benedikte Kiær.

Nyt sundhedshus
I december blev Helsingørs nye sundhedshus indviet. Det 19.200 kvadratmeter store hus rummer kommunens egne sundhedstilbud, en række tilbud fra regionen, og så har 20 private behandlere lejet sig ind og fyldt hver en ledig kvadratmeter i det nye hus ved Prøvestenscentret.

– Vores nye sundhedshus er helt enestående og vil i den grad komme til at give det nære sundhedsvæsen et stort løft til glæde for borgerne, konkluderede Kiær.

Endelig fremhævede borgmesteren kommunens arbejde med den grønne omstilling, som i oktober blev belønnet med EU’s Green Leaf 2024 pris.

Nyt år nye muligheder
Helsingør Kommune vil også i det nye år arbejde videre med den grønne omstilling, som går hånd i hånd med forsyningssikkerheden. Lige inden juleferien besluttede Byrådet en ny varmeplan, der lægger op til en markant udvidelse af fjernvarmenettet frem mod 2030. Til den tid, vil det meste af Helsingør, Snekkersten og Espergærde være forsynet med fjernvarme.

– Vi skal så hurtigt, som det kan lade sig gøre, få smidt gas på porten og erstatte den med en bæredygtig energiforsyning.

Benedikte Kiær fortalte også om en del af den grønne omstilling, som har særlig interesse for det lokale erhvervsliv.

– I Helsingør Kommune er vi ved at revidere vores udbuds- og indkøbspolitik. Her bliver der blandt andet sat fokus på. hvordan vi kan understøtte det lokale erhvervsliv, og tænke mere bæredygtigt, når vi køber ind.

Nyt uddannelsescenter
Et fokusområde for Helsingør Kommune i 2023 bliver arbejdet med at sikre kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder. Det kan blandt andet ske ved, at endnu flere unge tager en uddannelse, og gerne en erhvervsfaglig uddannelse.

– I mangler faglærte nu, og den udfordring bliver kun større, sagde Kiær til de fremmødte virksomhedsejere.

Derfor starter Helsingør Kommune i 2023 et projekt, som skal koble grundskole, uddannelsesinstitutioner og virksomheder endnu tættere sammen i forhold til de unges uddannelsesvalg.

– Vi skal sammen vise de unge alle de muligheder, som de erhvervsfaglige uddannelser byder på. Derudover skal vi sammen hjælpe flere ledige i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, sagde Benedikte Kiær.

Herefter fremhævede hun det nye maritime uddannelsescenter i Værftshallerne. Det er en drøm, som bliver gjort til virkelighed, blandt andet takket være donationer fra A.P. Møller Fonden og Lauritzen Fonden.

– Vi får rammer i verdensklasse for landets eneste bådebygger- og sejlmager uddannelser her i Helsingør.

Benedikte Kiær rundede af med at ønske alle de fremmødte et godt nytår.

Kilde Helsingør Kommune. 

Pressefoto Helsingør Kommune