Læserbrev af Jens Kirkegaard medlem af Helsingør Kommunens Seniorråd.

Kære Marlene Harpsøe,

Som politiker og udvalgsformand på det sociale område får man sjældent foræret en appelsin i turbanen, som det nu er blevet tilfældet med Ankestyrelsens afgørelse for Kulturhuset Toldkammeret og den fællesspisning der har udviklet sig de sidste to år,

Når jeg i forbindelse med stedets mødeaktiviteter har deltaget i fællesspisningen, har jeg ofte kunne lokke nogle gæster til, at blive til det offentlige debat møde . Spisestedet har således udviklet en egen venlig ”samtale og debatkutur” hvor man ikke føler sig som fremmed ved at deltage.

Som jeg ser på Toldkammeret, der med sin centrale beliggenhed nu har udviklet sig til stedet for kommunens ca 20.000 pensioniste hvis de har lyst til, at blive deltage i en lokal samfundsdebat, når Stad & Egn, eller Naturfredningsforeningen, og andre foreninger inviterer til oplysende møde, efter fællesspisningen.

For, at du kan vurdere kvaliteten af frugterne i turbanen, gerne sammen med Kulturværftet, så kunne du jo inviterer Seniorrådet, Ældresagen, Fagligeseniorer og andre til sammen, at være initiativtagere til, at der dannes en ny kulturforening til udvikling af Toldkammeret, som hele kommunens folkelige kulturhus.

Hvor os pensionister der har lyst til engang i mellem, at kunne spise og føre samtaler med nye ældre mennesker, kunne deltage med et symbolsk medlemskab til 50-100 kr.

Forslaget til dig om , at kommune bør tager et initiativ til en ny kulturforening, er også ønske om, at der ikke administrativt og politisk utilsigtet opstår flere ”møjsager”, som tilfældet med Hamlet, hvor restauranten bliver omdannet til ladestation for eldrevne køretøjer.

Mine synspunkter, til en mere offensiv holdning i stedet for kapitulation, over for Ankestyrelsen generelle vurdering. Er, at du skaber en sammenslutning en ny fællesforening, med de nævnte organisationer til sammen, at kunne udvikle Toldkammeret ikke at afvikle det! Hvor du sikkert vil kunne få en aktiv politisk støtte fra byrådskollega Janus og Michael.