Overvej udbytteaktier, hvis du vil have glæde af et stabilt investeringsoverskud de næste år – og samtidig støtte byens erhvervsliv med dine investeringer.

Disse år er aktieinvestering en udbredt og fornuftig måde at sikre pensionsopsparingen, fordi man med investeringer kan glæde sig over langt bedre renter, selv henover kortere årrækker på 5-10 år. Men der findes efterhånden en lige så bred vifte af investeringsformer, aktierindekser og online investeringsmetoder, som der findes virksomheder, der nyder godt af sine aktiehaveres støtte.

Her sætter vi spot på en desværre alt for overset form for aktieinvestering, udbytteaktier. Pressefoto.

Så hvilken form for investering skal du vælge, hvis du gerne vil have både stabilt overskud og samtidig kunne stå inde for de virksomheder, som dine investeringer i sidste ende hjælper fremad?

Her sætter vi spot på en desværre alt for overset form for aktieinvestering, udbytteaktier, som du særligt bør overveje, hvis du ønsker at dine investeringer skal gøre gavn – for eksempel for virksomheder i og omkring Helsingør.

Kender du de mest succesfulde lokale virksomheder i Helsingør Kommune? Se en liste med de virksomheder i Helsingør Kommune, der har haft vokseværk med positive tal på bundlinien og derfor blev kåret med den eftertragtede gazelle-pris forrige år.

Gør en god handel med en nyttig aktieandel

Grundlæggende fungerer udbytteaktier helt enkelt ved at du køber en aktie og dermed en lille andel i en virksomhed. Virksomheden nyder godt at den finansielle støtte og sikkerhed, der kommer ved dette salg af aktier, da tilskuddene naturligvis leder til indbringende vækstmuligheder.

Udbytteaktier fungerer herefter ved at du som aktionær får udbetalt en lille del af virksomhedens overskud efter endt regnskabsår. Du vil derfor løbende kunne få udbetalt et overskud beregnet ud fra dit originale aktiekøb.

Hvor sikkert det at investere i udbytteaktier?

For det første skal man altid holde sig for øje, at der aldrig udstedes garantier, når det kommer til investering og aktiekøb af enhver art! Men der findes klogere måder at investere på og her hører en udbytteaktie bestemt til én af de bedre modeller. Den virksomhed, der tilbyder udbytteaktier, skal nemlig leve op til høje krav om at potentialet til udbytte og overskud findes i virksomheden.

Det er bestemt værd at tage med i ligningen, at dét at investere i velfungerende virksomheder grundlæggende giver større sikkerhed i forhold til finansielle krisetendenser og økonomiske udsving end mange andre investeringsformer.

Har du fået lyst til at investere med stabile afkast og samtidig støtte virksomheder, fx i Helsingør, kan du læse mere om udbytteaktier her.