OK skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om søredning:

Det er vigtigt at understøtte gode initiativer, mener OK’s kredsbestyrelse, som donerer 10.000 kroner til Dansk Søredningsselskab. Foreningen modtager pengene med kyshånd, for selvom deres indsats er på vandet, falder pengene et tørt sted. Et godt initiativ, der lyser op og gavner samfundet. Sådan et initiativ er Dansk Søredningsselskab, og det fortjener anerkendelse.

Det mener energiselskabet OK’s kredsbestyrelse, Kreds Øst, som derfor har valgt at donere 10.000 kroner til Dansk Søredningsselskab.

“Det gavner alle med større sikkerhed til søs, og OK vil gerne være med til at give et skulderklap til sådanne gode initiativer,” siger Erik Larsen, næstformand i Kreds Øst.

Falder et tørt sted

Det er især det stærke frivillige engagement, der fik pilen til at pege på Dansk Søredningsselskab. Knap 300 frivillige fordelt på en række lokalafdelinger arbejder for sikkerheden til søs.

Hos foreningen vækker anerkendelsen og donationen stor glæde.

“Det er fantastisk og et kæmpe skulderklap. Det er penge, der går direkte til driften, så vi kan tilbyde forebyggende søredning, før det bliver farligt,” siger Kristian Hansen, koordinator hos Dansk Søredningsselskab.

Foreningen assisterer fritidssejlere og andre bådejere ved ikke-livstruende situationer til søs, ligesom de står til rådighed for det officielle redningsberedskab til søs.

“Lige nu arbejder vi på at indkøbe redningsveste til alle vores frivillige. Og der falder pengene et tørt sted. Vi arbejder også på at få nye redningsdragter,” siger Kristian Hansen.