Kronborg Slot får ny chef, der vil gøre slottet endnu mere levende og sikre, at publikum selv bliver en del af oplevelsen. Den nye slotschefs første opgave bliver at åbne slottet for publikum igen med slottets store udstilling om Kongerækken, der er skabt i samarbejde mellem designer Jim Lyngvild og Nationalmuseets forskere.
Pressemeddelelse 8. april 2021
PM: Ny slotschef til Kronborg Slot
Kronborg Slot får ny chef, der vil gøre slottet endnu mere levende og sikre, at publikum selv bliver en del af oplevelsen. Den nye slotschefs første opgave bliver at åbne slottet for publikum igen med slottets store udstilling om Kongerækken, der er skabt i samarbejde mellem designer Jim Lyngvild og Nationalmuseets forskere.
Snart vil der igen være liv på Kronborg Slot, for den 21. april åbner slottet igen for gæster efter en lang periode med corona-nedlukning. Når slottet åbner vil det være en ny slotschef, der tager imod gæsterne. Den nye slotschef hedder Christian Struckmann Irgens, og kommer med erfaring fra både museumsverdenen og event-verdenen. Han har en kandidat i kommunikation og historie fra Roskilde Universitet og har i mange år arbejdet med museumsformidling.
Christian Struckmann Irgens
“Jeg er meget stolt og glad for, at jeg nu tiltræder som slotschef på et af Danmarks fineste attraktioner. Kronborg Slot er UNESCO-verdensarv og har et kæmpe stort internationalt potentiale – tænk bare, hvor mange mennesker i verden, der kender historien om Hamlet”, siger den nye slotschef Christian Struckmann Irgens og fortsætter:
“Der er ingen tvivl om, at Kronborg bliver et oplevelsescenter, som både danske og internationale gæster vil huske efter et besøg. Nu her åbner vi med en spritny udstilling om Kongerækken, der er helt anderledes bygget op end vi har set det før – og når gæsterne kommer på besøg i fremtiden, vil de blive inviteret til at tage aktiv del i slottets historieformidling, fordi det gør historien relevant for flere, når de er en del af den. Nogle er måske med til at dække op til fest, imens andre kæmper mod svenskerne. Det bliver historieformidling, der skiller sig ud – og jeg ser meget frem til at gøre det hele sammen med slottets personale og de forskellige samarbejdspartnere i kommunen og Slots- og Kulturstyrelsen”, afslutter Christian Struckmann Irgens.
Netop det ekstra fokus på formidlingen er vigtigt, understreger vicedirektør for Museer og Slotte ved Nationalmuseet, Henriette Povlsen:
“Der er et væld af gode historier at fortælle på Kronborg. Der er de store internationale fortællinger, og så er der de historiske konge-fortællinger fra slottets egen historie. Alle de historier skal vi have inddraget publikum endnu mere i, så de får lyst til at komme her igen og igen – og her ser jeg et virkelig godt match med Christians historisk viden, formidlingsevner og erfaring fra eventbaserede oplevelsesfortællinger. Jeg ser meget frem til samarbejdet”.
Også Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev ser frem til at få den nye slotschef med på holdet af engagerede historieformidlere på et af Nationalmuseets vigtige besøgssteder.
“Kronborg er en diamant, der skal slibes til, og der er ingen tvivl om, at der ligger et kæmpe potentiale i slottet. Både internationalt og nationalt. Derfor kigger vi lige nu ind i et nyt set-up sammen med de andre interessenter, som skal være med til at få Kronborg til at stå knivskarpt med imødekommende og relevant historie til alle. Jeg er meget tryg ved, at det er Christian, der skal stå i spidsen for den opgave”, siger Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet.
Fakta om Kronborg Slot
Slottets historie kan føres tilbage til fæstningen Krogen, der blev opført af Erik af Pommern i 1420’erne. Fra 1574 til 1585 ombyggede Frederik 2. den middelalderlige borg til det storslåede renæssanceslot, som vi kender i dag.
Mest kendte internationale historie er Hamlet, der er et skuespil skrevet af William Shakespeare i 1603. Det mest kendte citat fra skuespillet er “To be, or not to be, that is the question”.
Kronborg Slot blev udnævnt til UNESCO Verdensarv i 2000.
Kronborg Slot er en del af Nationalmuseet, der består af 18 besøgssteder fordelt i hele Danmark.