Millionboost til genstart af detailhandlen og turismen

Der skal igen liv i gaderne og kunder i butikker, hoteller og restauranter, når samfundet de kommende måneder igen åbner op. Det vil et enigt Byråd i Helsingør Kommune være med til at sikre, men en ambitiøs genstartspakke, som blev besluttet på det seneste byrådsmøde den 22.3. Det er i høj grad oplevelses- og turismeerhvervene, der har brug for en genstart, og det afspejles i mange af initiativerne.

Samlet er der afsat 3,9 millioner kroner til genstartpakken. Konkret er der sat 400.000 kroner af til at få kulturoplevelser ud i alle handelscentrene. Der er afsat 80.000 kr. til blomster i Espergærde Center, Prøvestenen, Hornbæk bymidte og Helsingør bymidte. 100.000 kr. til indkøb af 9 københavner bænke i bymidten. 15.000 kr. til 10 markedsparasoller. Der er også afsat 450.000 kr. til inden sommerferien at højne informationsniveau i byen gennem skilte og wayfinding samt 600.000 kr. til at markedsføre alle de ting, man kan opleve i Helsingør Kommune.

Museerne Helsingør får desuden midler til oplevelsesguider, der i højsæsonen og ferier, skal gå rundt i byen i sundtoldsdragter og skabe stemning og guide folk rundt. Endelig er der afsat 250.000 kr. til, at Helsingør Kommune sammen med Wonderfull Copenhagen kan udvikle en ny og relevant gæsteservice.

At kultur og historie på den måde tænkes ind i genstarten glæder borgmester Benedikte Kiær.

Benedikte Kjær, foto: Helsingør Kommune

Jeg tror, at rigtig mange savner oplevelser og fællesskab efter en lang vinter med nedlukning. Og her kan kulturen i den grad bidrage. Derfor er det er oplagt, at vi bruger det aktivt i genstarten af handelslivet og turismen. Jeg håber dermed, at vi kan se frem til en sommer med masser af fælles oplevelser, som vi der bor her kan nyde og som vil tiltrække masser af besøgene til vores kommune og forhåbentlig lægger mange penge hos vores lokale virksomheder,siger borgmester Benedikte Kiær.

En af dem, som skal være med til at bringe kulturen ud i de lokale handelscentre, er Helsingør Teater. Teateret har fået rollen med at være bindeled mellem det lokale kulturliv og handelslivet, og skaffer oplevelser ud, der hvor folk handler. En opgave teaterleder Jens Frimann Hansen ser frem til:

Vi ved fra eksempelvis Kulturnatten og Passagefestivalen, at kunst og kultur er noget af det, der kan trække folk til. Det er nogle af de erfaringer vi gerne vil have bredt endnu mere ud. Eksempelvis et museum, der udstiller i et handelscenter, en aktivitet for børnene, mens forældrene handler eller lignende. Det vil både være en fordel for handelslivet, men også for vores kulturinstitutioner, der får en mulighed for at komme ud til endnu flere på den her måde, siger Jens Frimann Hansen.

Aftalen indeholder desuden, at der afsættes 1 mio. kr., der er målrettet indsatser, som skal skabe bedre parkeringsmuligheder i byen, bidrage til at accelerere den grønne omstilling i private hjem samt hjælpe idræts- og foreningslivet.