2,2, mio. kr. ekstra til sommerferieaktiviteter skal give børn og unge i kommunen en sommer, hvor de selv er ude om det, hvis de keder sig.

Folketinget og KL har bevilget 200 mio. kr. til sommerferie- og læringsaktiviteter i hele landet. 2,2 mio. kr. er øremærket til Helsingør Kommune, hvor lokale kræfter på forenings-, kultur-, og skoleområdet har arbejdet på fuld tryk for at supplere aktiviteterne i årets sommerferiekatalog.

Det betyder blandt andet, at børn og unge kan se frem til vandaktiviteter på tre lokale strande, gratis entré på Øresundsakvariet, idrætsaktiviteter, værksteder på Ungdomsskolen og busture til natur og kultur for børn i SFO og klub.

Det er med andre ord lykkedes at få sammensat et program, som rigtig mange børn og unge i Helsingør Kommune får glæde af.

Fotoet: Øresundsakvariets vandlaboratorium på Helsingør Nordhavn er bemandet alle dage i skolernes sommerferie mellem kl. 10-16 – takket være de ekstra penge fra regeringen. Foto: Thinkalike

Aktiviteter på strandene

Svømmeklubberne er gået sammen om initiativet Open Water på strandene i Espergærde, Helsingør og Hornbæk, hvor der tirsdage og onsdage i uge 28, 29, 30 31 og 32 er mulighed for havsvømning, vandleg, at lære selv- og førstehjælp og en masse andet.

Multiparken tilbyder ekstra løbehjulstræning og skating i uge 28, og kommunens idrætsforeninger vil sommeren igennem afholde pop-up arrangementer, camps og spændende aktiviteter.

På Øresundsakvariet er der frem til uge 32 gratis adgang for lokale børn op til 17 år – her gælder det om at huske sygesikringsbeviset. I boligområderne Nordvest/Kingosvej, Vapnagård og Nøjsomhed kan man opleve familiecirkusset Cirkus Panik, der kommer forbi med et spektakulært cirkusoptog. Det sker den 10. juli, 24. juli og 3. august.

I Børnenes Hus i Fiolgade vil der sommeren igennem være udendørsaktiviteter for børn i alle aldre og deres familier.

Kultur til SFO-, dagtilbuds- og klubområdet

Gennem sommerferien får SFO’erne besøg af lærerstuderende fra Metropol, der laver aktiviteter med fokus på leg og læsning og præsenterer bibliotekskampagnen Sommerbogen.

Den lokale historiefortæller André Andersen og undervisere fra Billedskolen kommer på besøg med gode historier og kreative værksteder, og børnene kommer på busture ud af huset til aktiviteter på Naturcenter Nyruphus, Øresundsakvariet, Toldkammeret, Teknisk Museum, Flynderupgård og Værftsmuseet.

Herudover spiller professionelle orkestre koncerter i udvalgte skolegårde og på legepladser i alle kommunens dagtilbud. Som en udvidet del af Passage-festivalen får alle dagtilbud også besøg af en teatertrup.

Pop-up aktiviteter og fokus på faglighed

På Ungdomsskolen er der en klatretur på programmet og aktiviteter for unge og med unge mellem 15-25 år.

Der er også sat penge af til initiativer, der foregår efter sommerferien. Det drejer sig bl.a. om læringsaktiviteter på folkeskolerne, aktiviteter på Musikskolen og Billedskolen og pop-up aktiviteter på foreningsområdet. Blandt andet vil DUI-Leg og Virke stå for et vikingeoptog gennem byen.

Børn og unge kan trygt deltage i alle aktiviteter, da alle foreninger og kulturinstitutioner sammen med deltagerne overholder alle COVID-19 retningslinjer.

Se aktiviteter og links til tilmelding på www.sommerferiekataloget.dk, som senest fredag den 26. juni er opdateret med alle de nye aktiviteter.

Fakta

Helsingør Kommune har modtaget 2,2 mio. kr. til afholdelse af sommerferieaktiviteter.
Aktiviteterne skal falde inden for følgende formål:

• De skal bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle af eleverne som følge af skolelukningen.
• De skal understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på elevernes deltagelse i fællesskaber samt understøtte elevernes interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.
• Begge dele vil kunne understøtte et kriminalpræventivt sigte.