Backe og Kompagni er en af de lokale virksomheder, der samarbejder med jobcentret og tager mod ledige fra naturforløbet.

Helsingør Jobcenters naturforløb hjælper folk, der er gået ned med eksempelvis stress eller depression til at finde ro. Målet er, at deltagerne får det så godt, at de lige så langsomt kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Til det er der brug for lokale virksomheder, der er klar til at tage imod ledige, som er blevet ramt af så voldsom en psykisk belastning, at de har brug for god tid til at komme ovenpå. Backe og Kompagni, der forhandler arbejdstøj, er en af de virksomheder, der står klar.

– Når der kommer en fra jobcentret i praktik hos os, er det mennesker, som er på kanten, og det er vi nødt til at tage hensyn til. Det nytter ikke noget at presse dem. Det er en langsommelig proces, siger Jess Backe fra Backe og Kompagni.

Han tager alligevel med glæde imod ledige, der har været helt nede at vende, og langsomt er på vej op igen.

– Vi har alle et ansvar. Og vi får også meget ud af det, når vi ser et menneske, som slet ikke kan arbejde, når de begynder hos os, og vi så lykkes med at få dem i gang, siger Jess Backe.

Backe og Kompagni har gennem årene taget imod otte praktikanter fra jobcentret. Fem af dem er kommet videre i arbejde. To af dem er fortsat hos Backe og Kompagni, og har været der i henholdsvis fire og syv år.

Kilde. 

Foto ABW