Efterårsferie på Kronborg for hele familien

Mystiske ting er i gærde. Slottets beboere fortæller alle, at de har oplevet det mærkeligste hændelser. Flere af dem frygter, at hekse har nedkaldt en forbandelse over Kronborg Slot. Derfor har kongen nu sendt bud efter hjælp. Hviler der virkelig en forbandelse over slottet, eller kan der være en anden forklaring?

Slottet emmer af liv i efterårsferien!

Tag familien med på Kronborg i efterårsferien. Udforsk slottet og mød dets beboere. Hør deres fortællinger og hjælp dem med at finde en forklaring på deres mystiske oplevelser. Efter I har talt med dem alle, er det op til jer at afgøre, om slottet virkelig er forbandet eller ej.

Aktiviteter for hele familien

Kronborg har åbent alle dage i efterårsferien fra kl. 10 – 17. Udover at opleve Kronborgs Forbandelse vil der også være mulighed for at høre spændende fortællinger om Frederik 2.s smukke renæssance slot. Hør for eksempel om den smukke Dansesal eller de dunkle kasematter, hvor Holger Danske sidder og sover.

Som prikken over i’et vil der hver dag blive affyret kanonsalut kl. 12 og kl. 15.

Stig på veterantoget til slottet

Helt ekstraordinært er der denne gang mulighed for at leve sig ind i historien, allerede inden man træder ind på Kronborg Slot. Et samarbejde med Nordsjællands Veterantog betyder, at koncertgæster kan køre med et historiske damptog fra Københavns Hovedbanegård til Helsingør station. Det er også muligt at stige på toget fra Østerport, Hellerup eller Klampenborg station. Billetterne til togturen t/r inkluderer koncert, kaffe, te og kage der serveres i toget. Togbilletterne købes på https://veterantoget.dk/det-sker/koncert-kronborg-2-oktober/

Undervisningsforløb

For gæster, som gerne vil fordybe sig i renæssancemusik, holder Helsingør Folkeuniversitet to foredrag med førende eksperter om kultur i Christian 3.s tid og om Josquin des Prez. Læs mere om seminaret her.

Kronborg og Musica Ficta

Koncerten er nummer to ud af i alt 10 koncerter på Kronborg de næste tre år. De indgår i et projekt mellem Kronborg Slot og Musica Ficta, der også involverer forskning og undervisning. Projektet er finansieret af Det Obelske Familiefond, Louis-Hansens Fond og Augustinusfonden. Læs mere her: https://ficta.dk/musica-ficta-bliver-ensemble-in-residence-paa-kronborg/

Koncerten begynder kl. 19 og varer to timer. Billetter kan bestilles her.