Der var rekordmange besøgende og tilfredse virksomheder, da Helsingør Kommune den 28. februar holdt fælles jobmesse med Helsingborg. Det blev noget af et tilløbsstykke, da Helsingør og Helsingborg for syvende gang holdt fælles jobmesse på tværs af Øresund.
Arrangørerne vurderer, at knap 4.000 besøgte messen. De 1.100 af dem lagde vejen forbi den danske del af messen, som fandt sted i Kulturværftet. Det er 200 mere end sidste år. Et par hundrede svenskere tog turen over Øresund for at høre om job i Danmark.
I Kulturværftets store sal kunne de mange besøgende møde 36 forskellige virksomheder, som alle var på udkig efter nye medarbejdere. Virksomhederne havde til sammen 304 konkrete job med, så der var rig mulighed for et match mellem virksomhed og arbejdssøgende.
174 stillinger forventes besat
Efter messen har 34 af virksomhederne svaret på et spørgeskema. De vurderer, at 174 stillinger bliver besat på baggrund af messen.
Virksomhederne var generelt tilfredse med messen, og 26 af dem udtrykker interesse for at komme igen næste år.
Rikke Henriksen fra Trelleborgs stand fortæller, at virksomheden først og fremmest bruger messen til at finde kandidater til deres jobbank, især med henblik på produktionsarbejde, men også til administrationen:
– Jeg synes, at det går godt. Der kommer hele tiden folk hen til vores stand for at høre om vores jobs.
Også i Forseas stand er der travlhed.
– Vi fortæller om de forskellige job og uddannelser, vi har. Det plejer at give noget at deltage, og det regner vi da også med, at det gør denne gang, siger Maibritt Bjerring fra Forsea.
Martin Ohm Larsen fra Actief-Hartmanns er på messen for at finde folk til virksomhedens vikar-database. Han var også med på messen året før, hvor 40-60 besøgende blev oprettet i databasen.
– Jeg synes, det er en super fin messe, der giver nogle gode kontakter, fortæller han.
Win win win
Rikke Frandsen er virksomhedskonsulent i Helsingør Kommunes jobcenter. Hun er en af de medarbejdere, der har været med til at arrangere messen. Hun vurderer at de mange timers arbejde er givet godt ud, fordi man opnår en god synergi ved at samle de mange arbejdssøgende og virksomheder med ledige stillinger.
– Sådan en jobmesse her er win win win, siger Rikke Frandsen.
Virksomhederne vinder, når de kan få flere stillinger besat. De arbejdssøgende vinder, hvis det lykkes dem at finde et job på messen. Og kommunen lykkes med sit mål om at hjælpe flest mulige borgere i arbejde og støtte det lokale erhvervsliv.
– Der er sket et boost i antallet af jobmesser, fordi man kan se, at det er en effektiv måde at matche arbejdssøgende og arbejdsgivere, siger Rikke Frandsen.
Thomas Horn, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, lagde også vejen forbi jobmessen. Han tror, at jobmessen bl.a. kan være en hjælp for de borgere, der har svært ved selv at være opsøgende over for virksomhederne.
– Messen gør det nemt at indlede en dialog mellem virksomheder og arbejdssøgende, siger Thomas Horn, og fremhæver det unikke ved en jobmesse, der foregår på begge sider af Øresund. – Messen er et element i vores strategi om mere samarbejde mellem Helsingør og Helsingborg og en samlet Øresundsregion. Og vi kan se, at der er interesse i Sverige for at komme til Danmark og arbejde.