Mandag den 16. september skød Helsingør Kommune Junior-geologerne i gang. Et stort nationalt projekt, som over de næste tre år skal skabe begejstring for natur og geologi blandt børn og unge over hele landet.
Helsingør Kommune udvikler i det kommende år projektet og tester det sammen med Odsherred Kommune. Nordea-fonden støtter med 3, 8 millioner kr.
Målet er, at udskolingselever fra hele landet skal ud i naturen og se på jordbundsforhold og stenarter – og fx. opleve, hvad geologien rummer af fascinerende viden om istiden.
– Viden om geologi er vigtig for den grønne omstilling, der er på vej i vores samfund. Så vi er nødt til at få de unge engageret – bl.a. ved, at vi får dem ud i naturen. Det danske landskab gemmer på masser af spændende fortællinger om naturens stærke kræfter, skjulte ressourcer og Danmarks vilde fortid. Med projektet håber vi at gøre unge kloge på emner som fx undergrundens ressourcer, livets udvikling, fortidens klimaforandringer og den Lille Istid, siger Camilla S. Andresen, der er geolog og projektets leder.
Åbningen af projektet fandt sted på Naturcenter Nyruphus, og det kommende år vil udskolingselever fra kommunen komme ud i naturen og være med til at teste nye undervisningsmaterialer om geologi.
Læs mere om Junior-geologerne