Mikkel Hansen afholder årets sidste håndboldcamp mod mobning i hjembyen Helsingør

Håndbold er en populær sportsgren blandt danske børn og unge, men en alt for stor andel oplever at blive holdt uden for af holdkammeraterne. Tirsdag den 27. december trækker 60 børn og unge derfor i træningstøjet, når de med verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen, i spidsen sætter fokus på, hvordan man er en god og støttende holdspiller.

Det skal være sjovt og trygt for børn og unge at spille håndbold i Danmark. I hvert fald hvis det står til den danske håndboldspiller, Mikkel Hansen, der tilbage i foråret 2015 stiftede MH24 – Foreningen Mikkel mod mobning, der arbejder for at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge. Det sker blandt andet gennem en række håndboldcamps rundt om i landet, der både byder på fysisk og teknisk træning, men hvor der gennem trivselsøvelser også sættes fokus på, hvordan man er en god og støttende holdspiller.

”Vores mål er at styrke fælleskabet, tolerancen og trygheden blandt børn og unge, fordi vi ved, det har en stor betydning for forebyggelsen af mobning. Jeg håber, at vi kan være med til at gøre en forskel gennem vores håndboldcamps. Håndbold handler om at have det sjovt og om at være en del af et hold. Det må mobning aldrig stå i vejen for,” siger Mikkel Hansen, der tirsdag den 27. december afholder årets sidste håndboldcamp i Helsingør.

Det handler om at styrke fællesskabet
Selvom de fleste børn og unge trives i fritidslivet, så har tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, oplevet at blive holdt uden for af holdkammeraterne . Ifølge Stine Kaplan Jørgensen, der er ph.d. og adjunkt ved Institut for Skole og Læring med speciale i mobning, er det vigtigt, at vi retter blikket mod styrkelse af fællesskabet i stedet for adfærdsregulering af enkelte børn for at komme mobning til livs.

”Mobning handler ikke om enkelte børn, der ikke kan opføre sig ordentligt, men om destruktive kulturer og om fællesskaber, der mislykkes og ryger på afveje. Både skole, forældre og fritidsorganisationer kan bidrage til at skabe en tryg og tolerant kultur blandt børnene. Derfor er det også prisværdigt, at MH24 sætter fokus på fællesskaber og gode kammeratskaber som en del af håndboldkulturen,” siger Stine Kaplan Jørgensen, der som en del af campen holder et oplæg om mobning målrettet forældrene.

Den gode tone på dagsordenen i sportens verden

Mikkel Hansen har valgt at sætte fokus på mobning gennem håndbold, fordi det er den verden, han selv kender bedst, og som ofte har været udskældt for at være arena for en hård tone. En agenda man hos en af foreningens samarbejdspartnere, mobilselskabet Call me, kun kan bakke op om.

”I Call me kæmper vi for et samfund, hvor vi både lytter og taler ordentligt til hinanden. Hvor vi har en gensidig respekt og tolerance over for hinanden, og hvor vi sammen kommer mobning til livs. Ved at samarbejde med sportsfolk, der bevæger sig i den absolutte elite og har mange fans, giver det os en unik mulighed for at påvirke en masse børn og unge positivt,” fortæller Anthony Lim, salgs- og marketingdirektør i Call me, der står bag TAL ORDENTLIG-bevægelsen.

En anden samarbejdspartner er det danske sportsbrand hummel, hvis virksomhedsprofil Company Karma går ud på at gøre en forskel i verden gennem sport.

”For os er sport mere end en fysisk aktivitet. Det handler lige så meget om forståelse, respekt og sammenhold. Vores mission er at komme mobning til livs og hjælpe børn og unge, der har haft det svært, videre i livet,” siger Christian Stadil, ejer af hummel.

Håndboldcampen den 27. december afholdes kl. 10-15 i Helsingør Hallen, Gl. Hellebækvej 63-65, 3000 Helsingør – og alle er velkomne til at overvære træningen og foredraget med Mikkel Hansen og Stine Kaplan Jørgensen. Pengene fra campen går ubeskåret til antimobbe-projekter.