Glædelig jul! Af rektor Henrik Boberg Bæch

Så kom juleferien oven på en lang og god periode med masser af aktivitet på skolen, men hvor undervisningen samtidig er blevet mere og mere udfordret af den stigende coronasmitte. Vi har derfor måttet slutte af med tre virtuelle undervisningsdage op til jul. Vi kan ikke være sikre på, hvordan situationen bliver efter nytår, men noget ved vi allerede. Mere om dette længere nede i nyhedsbrevet.

De sidste par måneder på EG har samtidig været præget af det muliges kunst. Dels har vi arbejdet på at kunne tilbyde eleverne en lang række faglige og sociale aktiviteter og samtidig holde smitteniveauet nede. Det har fordret kreativitet fra vores side, da vi normalt forsøger at samle eleverne så meget som muligt om vores traditioner, og vi har været nødt til at tænke alternativt. Det er heldigvis gået godt. Vi har kunnet afholde et lettere decimeret EGMUN, vi oplevede et alternativt Luciaoptog, eleverne har uddelt julestokke med kærlige budskaber, vi fik afviklet et EU-rollespil, og vi har også gennemført eksamener på HF helt op til i dag.

Sidst, men ikke mindst, er de nye studieretningsklasser i 1.g kommet rigtig godt fra start. Vi kunne heldigvis tilbyde de fleste deres førsteprioritet, og alle klasserne er kommet godt i gang. De har blandt andet været på sleep-out, dvs. en minitur på vandrehjem, og introudvalget har også sørget for en masse sjove introaktiviteter, der har været med til at ryste de nye klasser sammen.

Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Skærpede restriktioner efter nytår

Som nævnt ovenfor har vi afholdt undervisning som normalt helt op til jul. Dog kom der krav om coronapas for alle ansatte, elever og gæster, og vi overgik til virtuel undervisning de tre sidste dage op mod jul.

Når eleverne kommer tilbage efter nytår, er der skærpede restriktioner fra sundheds- og undervisningsmyndighederne. Der gælder stadig krav om gyldigt coronapas, og det vil fortsat blive tjekket tre gange om ugen. Dertil er der kommet krav om mundbind eller visir indenfor – dog ikke i undervisningslokalerne. I undervisningslokalerne kan både elever og underviser fjerne mundbind og visir, men det vil selvfølgelig også være tilladt at beholde det på, hvis man foretrækker det.

Endelig er der kommet anbefaling om, at alle lader sig teste to gange om ugen. Dette gælder, selvom man er vaccineret, og selvom man har gyldigt coronapas.

Fraværsreglerne er stadig de samme. Det vil sige, at vi skal registrere al fravær – også det, der er coronarelateret. Det er derfor vigtigt, at eleverne angiver fraværsårsagen i de moduler, hvor de er fraværende.

Udveksling gennem Erasmus

Espergærde Gymnasium og HF har nu for anden gang engageret sig i et internationalt projekt gennem Erasmus. I projektet er vi fire lande; Frankrig, Tyskland, Litauen og Danmark.

Denne gang er temaet Europæisk Identitet, og hvert land sørger for en specifik vinkel på projektet. I Frankrig er det sprog, læring og kommunikation. I Tyskland arbejder vi med familiehistorier. I Danmark sammenligner vi infrastruktur, uddannelsesmuligheder og levevis på landet og i byen. Og i Litauen arbejder vi med digitale fodspor.

I december var Erasmus-eleverne så i Pons, Frankrig, hvor de har lært om forskellige sprog og identiteter, lært lidt tegnsprog, hindi og spansk, undervist hinanden på deres respektive sprog, udvekslet traditionelle skolegårdslege og lavet traditionel mad fra de forskellige lande.

Under udvekslingen bor eleverne privat og bliver badet i sprog og kultur i syv dage. De er fuld af gåpåmod og udveksler masser af erfaringer indbyrdes.

Set og Sket

Drug Rebels D. 4. november gæstede organisationen Drug Rebels EG for at inspirere elever fra HF, 1.g og 2.g til at træffe et bevidst valg i forhold til rusmidler. Dagene bød på både film og oplæg, og eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Se mere

EGMUN I november var skolen for 18. gang vært for det politiske rollespil EGMUN, hvor ca. 200 elever fra EG og udenlandske gymnasier deltog over fire dage. Her agerede eleverne repræsentanter for verdens lande i en højspændt debat.

Se mere

Lommefilm D. 1. december blev der sat fokus på unges alkoholkultur med begivenheden ‘Lommefilm’ for 1.g og 1.hf. I år var temaet ‘Drik mindre – oplev mere’, og eleverne skulle komme med deres bud på en festkultur, hvor alkohol fylder mindre. Det gjorde de med små film, som blev optaget med deres mobiltelefoner. Filmene blev vist i klasserne, og de bedste film blev senere vist for alle deltagere på Torvet.

Se mere

EU-rollespil D. 14. december var Folketingets EU-Oplysning’s digitale rollespil Europe Alive forbi EG. De fleste samfundsfagsklasser deltog i dagen, der var både sjov og lærerig. Alle elever fik tildelt en rolle i kommissionen, i ministerrådet, i parlamentet, som lobbyister eller som journalister. Eleverne blev hurtigt meget engagerede, og der blev gået til den både i forhandlingslokalerne og på medierne.

Se mere

Kontakt

Besøg vores hjemmeside