Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tvind – “The Musical”

marts 20 19:30

Helsingør teater fortæller om denne spændende forestilling:

Onsdag 20. marts kl. 19.30 danner Kulturværftets store scene for en aften ramme om Teater V’s fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt. Helsingør Teater har stadig billetter i salg.

“Vi er ikke mærkelige. Vi er bare dedikerede,” siger Lasse i forestillingen. Men hvad skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje, gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et? Gik de til grunde i sammenholdets mantra?

Tvind – “The Musical” er ikke en dokumentarisk gennemgang af Tvinds historie med Amdi i hovedrollen. Det er heller ikke en musical i gængs forstand, men historien om en gruppe mennesker og deres udvikling, individuelt og sammen, krydret med et udvalg af tidens politiske (slag)sange, i Tvind, fra den spæde start i 70’erne og op til midt 90’erne, hvor Tvind kommer i alvorlig modvind.

Året er 1972
USA’s præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Roskilde Universitetscenter (RUC) åbner. Anker Jørgensen bliver statsminister; Danmark siger “JA” til EF; Bowie udgiver Ziggy Stardust, og i biograferne har den første Godfather-film verdenspremiere …
I årene inden har Mogens Amdi Petersen startet Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere skal blive til det verdensomspændende imperium, Tvind.

70’erne var en tid med systemændringer, tankeeksperimenter, nye undervisningsformer – en udfordring til det etablerede samfund og opfordring til radikale ændringer. Tvind var et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine.
Tvind – “The Musical” vil gerne anerkende alle de dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv indsats, så ville de sammen kunne ændre verden.

Vi møder “Bannerføreren og ideologen”, der knækker. “Den stædige”, som forbliver stærk i troen. “Talentet”, der forråder sig selv. “Organisatoren”, der møder kærligheden, og “Kvinden”, der mister den.

En smuk og alvorsfuld forestilling krydret med sange fra dengang da verden var af lave og hvor blomsterbørnene var redningen og stadig havde deres ideologi og rene sind intakt. Om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt.

Detaljer

Dato:
marts 20
Tidspunkt:
19:30
Hjemmeside:
http://www.helsingor-teater.dk/tvind-the-musical/

Sted

Kulturværftet
ALLEGADE 2
Helsingør, 3000
+ Google Map
Hjemmeside:
http://kuto.dk/