Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mind the Democracy inviterer til folkefest

12. oktober 13:00 - 16:00

Mind the Democracy inviterer til folkefest om fællesskaber og demokratisk handlekraft for børn og voksne den 12. oktober på Toldkammeret i Helsingør

Mind the Democracy er en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på demokratisk handlekraft, fællesskab og ansvar – og giver minoritetsgrupper og majoriteten mulighed for at mødes i kreative- og kulturhistoriske omgivelser. 

Folkefest – en fælles fejring af den demokratiske livsform

Mind the Democracy holder folkefest for alle, der har lyst, til en dag med workshops, fællesskabsfortællinger, fællesdans og gode samtaler. Der vil blive mulighed for at træne demokratimuskler, tage del i en samtalesalon om demokratisk handlekraft, spotte fællesskaber og høre personlige fortællinger om fællesskaber, der har skabt positive forandringer. Alle de vigtigste elementer i den demokratiske livsform vil blive hyldet. Vi vil lytte til hinanden, være uenige og dele perspektiver. Vigtigst af alt skal vi have en folkefest, hvor vi møder hinanden og mærker sammenhængskraften i lokalsamfundet. Børn (6-10 år) er meget velkomne. Der vil være sang og leg med musiker og tidligere X-Factordeltager Frederik Konradsen og børneværksteder, hvor de mindste kan mødes gennem fællesskabende kreativitet og leg. 

”Gadehøjskoler” – bringer demokratisk dannelse ud til borgerne

Danmarks største netværk af borgere med etnisk minoritetsbaggrund kommer fra indsatserne Bydelsmødre og Baba – Fordi far er vigtig. På tværs af indsatserne uddanner Mind the Democracy Bydelsmødre og Baba frivillige til demokratiinspiratorer og styrker sammenhængskraften i samfundet ved at opbygge stærke og handlekraftige fællesskaber gennem fem ”Gadehøjskoler” i hele landet. Hvert Gadehøjskole-forløb afsluttes med et stort event, som skal overraske, inddrage, skabe dialog, forståelse og styrke sammenhængskraften i lokalsamfundet. Eventen på Toldkammeret i Helsingør er den første i rækken.

Folkene bag kampagnen

Bydelsmødre og Baba – Fordi far er vigtig, er indsatser under Fonden for Socialt Ansvar. Gennem 10 år har Bydelsmødre med udgangspunkt i empowerment skabt stærke frivilligforeninger af Bydelsmødre. Frivillige Bydelsmødre får minoritetskvinder og deres børn ud af isolation, bekæmper social kontrol og forvandler minoritetskvinder til ressourcestærke medborgere.

Baba – fordi far er vigtig bygger bro mellem fædrene og det danske system, giver indvandrerfædre et nødvendigt løft og sikrer gode forældrekompetencer som beviseligt minimerer risikoen for, at deres børn ender i kriminalitet.

Hos Bydelsmødre og Baba – Fordi for er vigtig er vi eksperter i at samle mennesker på tværs af etnicitet og uddannelsesmæssig baggrund. Vi er trænet i at skabe trygge refleksionsrum, som fordrer læring og forandring.

”Det her koncept som Baba kommer med – og som motiverer mig er, at det er baseret på dialog og det er første gang at fædrene har mulighed for at snakke om sig selv, deres dilemmaer og deres udfordringer og selv være en del af løsningen.” (Baba-frivillig).

”Bydelsmødre er meget vigtige for alle udenlandske kvinder, for der er mange, der bare sidder derhjemme. Jeg vil gerne hjælpe med at fortælle om, hvordan det er i Danmark. Det er vigtigt for det er hér, vores børn vokser op.” (Bydelsmor).

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
12. oktober
Tidspunkt:
13:00 - 16:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/480180862837717/

Sted

Toldkammeret
Havnepladsen 1
Helsingør, 3000
+ Google Maps
Hjemmeside:
http://kuto.dk/om/toldkammeret
Del på sociale medier