Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

IRONMAN 2018

juni 14 - juni 17

Da Helsingør sammen med IRONMAN Danmark i 2016 bød ind på IRONMAN 70.3 Europamesterskabet for første gang, lykkedes det ikke bare, at få det mest prestige fyldte IRONMAN-mesterskab nogensinde til landet, stenene blev også lagt til at skabe et af verdens største IRONMAN 70.3 stævner. Tilmeldinger er på vej til at slå sidste års rekord, dermed kan IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør til juni skrive sig ind i triatlonhistoriebøgerne, som et af verdens tre største IRONMAN 70.3 stævner med næsten 3.000 deltagere.

Danske Helle Frederiksen, der i 2017 vandt sølv til KMD IRONMAN 70.3 European Championship, kan se frem til deltagelse i et endnu større stævne, når Danmark igen i 2018 er vært for det prestigefyldte mesterskab. Foto: Getty Image for IRONMAN.com

Det er en meget glad Borgmester i Helsingør samt en stolt direktør for IRONMAN Danmark, der her tidligt i 2018 kan se at deltagerantallet til junimåneds IRONMAN 70.3 Europamesterskab i Helsingør stormer mod at slå sidste års rekord på 2.500 tilmeldte, i skrivende stund er mere end 2200 deltagere tilmeldte og det endelige antal formodes derfor at lande mellem 2.700 og 3.000 deltagere:

“Da vi startede samarbejdet med Helsingør var den fællesstrategi at stævnet skulle blive et af Europas og verdens største. Vi er ovenud lykkelige for at det er ved at ske, og at vi i fællesskab har skabt en international begivenhed af højeste klasse. Og jeg stolt over, at vi overfor byen kan levere det vi på forhånd havde troet på, håbet på og stillet byen i udsigt,” siger Thomas Veje Olsen direktør for IRONMAN Danmark

“Jeg er meget stolt af, at det er Helsingør Kommune, der skal lægge asfalt, brosten og havvand til Europas bedste triatleter, når de skal dyste om Europamesterskabet til sommer. Vores årelange samarbejde med IRONMAN Danmark har fra starten af været en succes, og hvert år når vi nye rekorder, både når det gælder deltagerantal, publikumstilstrømning og nationaliteter, der kommer til vores by, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Festen er blevet lokal
Ikke bare trækker KMD IRONMAN 70.3 European Championship Europas bedste triatleter og massevise af tilskuere fra hele Europa til Helsingør, hvilket byens hoteller og restaurationer nyder godt af. Begivenheden har også fået den lokaleforankring som arrangørerne havde håbet på:

“Både når det gælder frivillige, opbakningen langs ruterne og helsingoranere der deltager i det store motionstriatlon KMD 4:18:4 i IRONMAN-weekenden er der fremgang, og det har været et vigtigt parameter for os og kommunen, at festen så at sige er lokalforankret,” siger Thomas Veje Olsen.

“Når IRONMAN rykker ind, er borgerne ikke i tvivl. Der er nemlig fest i byen, og der bliver snakket over 40 forskellige sprog på kulturhavnen. Men derudover melder hotellerne både inden for kommunegrænsen og i nabokommunerne om udsolgte hoteller og en stor efterspørgsel på pasta. Igen vil jeg gerne sige tak til borgerne for deres tålmodighed, når vejene er lukkede og for deres engagement i den internationale sportsbegivenhed, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Ny løberute i den gamle bydel og bedre flow på cykelruten
Som led i at håndtere de mange ekstra deltagere der forventes at komme i år, har IRONMAN i 2018 enkelte ændringer på vej til dette års ruter. Blandt andet planlægger man, at ligge mere af løberuten op i den gamle bydel for at gøre oplevelsen for tilskuere og deltagere større, samtidig sender man svømmerne i vandet over lidt længere tid, således at flow’et på cykelruten bliver det samme som tidligere:

“Det er helt afgørende, at vi i takt med at deltagerantallet vokser, også tilpasser stævnet og ruterne så deltagerne får samme gode oplevelse som i 2017. Selvom det er små ting, så gælder det om hele tiden at forbedre sig og sammen med Helsingør Kommune sikre den store kvalitet i begivenheden,” siger Thomas Veje Olsen.

Fakta:
KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018 afholdes i Helsingør fra den 14. juni til og med den 17. juni.

Der forventes i 2018 mellem 2.700-3.000 deltagere fra mere end 40 nationer, hvilket vil være ny rekord.

Europamesterskabet er det mest prestigefyldte IRONMAN mesterskab på IRONMAN 70.3 distancen der består af 1.9km svømning, 90km cykling og 21km løb.

Detaljer

Start:
juni 14
Slut:
juni 17

Sted

Helsingør, 3000 Danmark
da_DKDanish
da_DKDanish