Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Chick Corea SOLO på Kulturværftet i Helsingør

april 30 20:00

Kulturværftet, Helsingør
Kulturværftet, Helsingør
Foto: ABW.

Chick Corea er den fjerde mest Grammy-nominerede kunstner pt. 63 nomineringer og 22 priser er det blevet til. Men Chick Corea mestrer også både kunsten som pianist, keyboardspiller, komponist og bandleder!

Hans repetoire spænder også fra straight ahead jazz, avantgarde, bebop til jazz-rock-fusion, børnesange til kammermusik og symfoniske værker. I tresserne og halvfjerdserne var han med i Miles Davis’ genrebrydende projekter og blev senere en af skaberne af fusions-jazzen.

Ydermere har han også opnået en plads i DownBeat Hall of Fame og er blevet hyldet af Amerikas Forenede Stater med titlen NEA Jazz Master, den højeste anerkendelse man kan få indenfor jazz i USA, som tildeles af The National Endowment for the Arts (NEA).

Chick Corea blev født i 1941 i Massachusetts og har gennem hele sit liv utrætteligt genopfundet sig selv. Han har dog aldrig været mere produktiv end i det nye årtusind, hvad enten det er som pianist eller keyboardspiller, som solokunstner eller i bandkonstellation med både unge talenter og veletablerede musikere såsom Herbie Hancock, Gary Burton og Bobby McFerrin, og naturligvis med egne grupper.

New York Times har beskrevet ham som “a luminary, ebullient and eternally youthful”, og med rette. I 2016 fejrede han gennem seks uger sin 75-års fødselsdag i den navnkundige Blue Note Jazz Club i New York med mere end 20 band-konstellationer.

En bedrift i sig selv, som Corea forklarede på denne måde: “I pretty well ignore the numbers that make up age … It seems to be the best way to go. I have always just concentrated on having the most fun I can with the adventure of music.”

Chick Corea gæster Kulturværftet som solokunstner og koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Amager Bio og Kulturværftet.

Billetsalget er startet og du kan købe billetter her.

Detaljer

Dato:
april 30
Tidspunkt:
20:00

Sted

Kulturværftet
ALLEGADE 2
Helsingør, 3000
+ Google Map
Hjemmeside:
http://kuto.dk/
da_DKDanish
da_DKDanish