Over halvdelen af de borgere, som har været igennem et forløb med teamet, bliver 100 procent selvhjulpne, og det er en stor succes.
Størst mulig grad af selvstændighed. Det er mottoet for Helsingør Kommunes udekørende rehabiliteringsteam, som nu har eksisteret i et år.
Teamet er sat sammen af mange forskellige sundhedsfagligheder, og medarbejdernes vigtigste mål er at sikre, at de borgere, de kommer hos, bliver så selvhjulpne som muligt efter fx en operation.
URT kører ud til de borgere, som er visiteret til hjælp, og sørger for sygepleje, genoptræning og rehabilitering i borgerens eget hjem.
En stor del af URT’s 44 medarbejdere – og deres samarbejdspartnere – var den 2. september samlet i Sundhedshuset til en markering af 1-års fødselsdagen. Her holdt leder Lasse Lehm en tale og fortalte bl.a., at teamet er kommet rigtig godt fra start.
Af de 349 borgere, URT har afsluttet deres indsats hos i det år, der er gået, er 54 procent blevet 100 procent selvhjulpne. Dertil kommer 34 procent, som har fået det markant bedre, og derfor kun har behov for en ca. en fjerdedel af den hjælp, de fik, da deres forløb begyndte.
Vores arbejde giver virkelig gode resultater. De borgere, vi hjælper, koster kommunen langt færre timer i hjemmepleje i den sidste ende,” sagde Lasse Lehm.
Opslagstavle med takkekort
URT har en opslagstavle med takkekort, som vidner om, at borgerne er glade for teamets indsats. Tak for jeres kærlige og professionelle hjælp og gode humør, står der på et af dem. Det har også vist sig, at det er nemt at rekruttere til URT. Lasse Lehm får ugentligt opringninger fra sundhedspersonale, som vil høre til evt. ledige stillinger.
Jeg tror, det skyldes, at URT er et sted, hvor du rent faktisk kan gøre en forskel for folk,” siger han.
Til fejringen var der videohilsener fra bl.a. udvalgsformand Marlene Harpsøe og borgmester Benedikte Kiær. Begge opfordrede teamet til at fortsætte det gode arbejde.
Også Mette Bierbaum, chef for Center for Sundhed og Omsorg, holdt tale.
Jeg er pivstolt af den indsats, I gør hver dag. Den rehabiliterende tilgang er den helt rigtige måde at arbejde på,” sagde hun bl.a.
Fakta
- URT er organiseret under Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter, HRT, og har 44 medarbejdere. Den største gruppe fordeler sig på social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter. Derudover er der sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter. Særlige indsatser som Social- og Mental Rehabilitering og faldforebyggelse er også organiseret i teamet.
- Borgere, som får hjælp fra URT, skal opleve en helhedsorienteret indsats, hvor flere faggrupper arbejder sammen om – hurtigst muligt – at gøre dem så selvhjulpne som muligt.
- Teamet besøger mellem 60-80 borgere om ugen – og hver uge kommer mellem 7 og 18 nye borgere til.
- Forløbene er tidsbegrænsede og kan vare op til 12 uger.