SHOW FOR BØRN: På sporet af opdagelsesrejsende med Kristian Gintberg Lørdag d. 11. juni Aldersgruppe: 3 – 10 år
Det er ikke for pivskide og pjevserøve når Kristian Gintberg, kendt fra Ramasjang, omdanner Museet for Søfart til et sandt mekka for modige og seje opdagelsesrejsende.
Som noget helt specielt har Kristian kreeret et show der tager udgangspunkt i museets mange søfartsgenstande, og giver kommende eventyrere et edderspændt sindssygt og medrivende indblik i, hvordan det er at være OPDAGELSESREJSENDE på søen. Kristian fortæller medrivende om eventyrere helt fra Erik den Røde til Columbus. Så hold på pis og ørl og glæd dig til masser af dramatiske fortællinger der vil give enhver pivskid hård hud i pjevserøven – alt sammen krydret med sang, sjov og ballade. Efter opdagelsesrejsen vil der være mulighed for at hilse på Kristian, og skal du have en af Kristians spritnye bøger med hjem, kan du tilmed få den signeret på dagen.
Showet foregår i museets store auditorium, det varer en time og der er tre forskellige timeslots at vælge i mellem:
Kl. 11:00 Kl. 13:00 Kl. 15:00
Pris: 150,- per person.
Bemærk, billetten koster 150 kr. for både børn og voksne, og er inklusiv entré + show.
KONKURRENCE: Vind Kristian Gintbergs spritnye bog I forbindelse med Kristian Gintbergs show d. 11. juni på museet, udlodder vi tre eksemplarer af Kristians helt nye bog Kristian på sporet af opdagelsesrejsende. Og som noget helt særligt, har Kristian været forbi museet og signeret bøgerne!
Kristian på sporet af opdagelsesrejsende er femte bind i Kristian Gintbergs faktaserie for børn, hvori Kristian tager ud for at undersøge stort og småt sammen med læserne. Det skal være sjovt at lære, det skal være spændende at suge ny viden til sig. Derfor tager Kristian ud i verden med sit kamera om halsen, sin rygsæk på ryggen og sin nysgerrighed som rejseledsager og opdager alverdens fænomener, steder og mennesker. Hvert opslag dækker et emne, formidlet i et lettilgængeligt sprog og illustreret både faktuelt og utrolig sjovt af Franck Wagnersens humoristiske streg.
Se hvordan du deltager i konkurrencen på vores Facebook-side.
Held og lykke!
Fars dag i M/S Shop På søndag er det Fars dag, og i den anledning har vi samlet nogle gaveidéer til manden, der har alt. Uanset om han er søulk eller landkrabbe, kan du finde noget i M/S Shop til at forkæle ham, som du holder af.
Debat: Nutidens stemmer i kolonihistorien D. 14. juni kl. 16:00 M/S Museet for Søfart er vært for en debat om formidling af Grønlands og Danmarks fælles historie mellem cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier Ivalo Katrine Birthe Foget Olsvig og museumsinspektør Benjamin Asmussen. Debatten er modereret af journalist Martin Breum.
”Kolonihistorien fortæller vi som regel i Danmark fra et dansk eller københavnsk perspektiv”, fortæller museumsinspektør på M/S Museet for Søfart Benjamin Asmussen. ”Der er kilderne rigeligst, og den synsvinkel har fyldt mest i forskningen. Men hvordan taler man egentligt om den fælles fortid i de tidligere danske kolonier i dag?”
At der kan være forskel på hvilke historier, der er i centrum forskellige steder, blev særlig tydeligt under markeringen af 100-året for salget af Dansk Vestindien. På US Virgin Islands i dag er det andre historiske aktører, der er i fokus end i Danmark.
”Derfor rakte vi ud til fire vidende personer med baggrund i Grønland, US Virgin Islands, Ghana og Indien og bad dem dele deres viden med os og vores gæster”, fortsætter museumsinspektør Benjamin Asmussen. ”Deres indsigter har vi nu tilføjet udstillingen om den danske kolonisøfart som et ekstra videnslag, og det giver både ekstra dybde og bredde.”
Den grønlandske stemme er Ivalo K. B. F. Olsvig, der er konsulent og foredragsholder med baggrund i både Grønland og Danmark. Ivalo fortæller: ”Det er på tide at man ikke kun fortæller historien fra et vestligt historiesyn, men i stedet er mere lydhør for og giver plads til andre stemmer i historien. Især befolkningsgrupper som har været tidligere koloniseret skal have plads til at kunne lære og derefter selv formidle deres egen historie.”.
”Jeg oplever tit folk siger at ”kolonitiden i Grønland er da lang tid siden”, men mine bedsteforældres generation opvoksede under kolonitiden, mine forældres generation oplevede indførelsen af Hjemmestyret, og da jeg var teenager, fik Grønland Selvstyre – så nej kolonitiden er ikke lang tid siden og det er vigtigt at forstå og forholde sig til.”, forsætter Ivalo K. B. F. Olsvig.
Debat: Nutidens stemmer i kolonihistorien – Det lokale i det globale på M/S Museet for Søfart.
Hvornår: 14. juni kl. 16:00-17:00 ca.
– Arrangementet er gratis for årskortholdere
– Arrangementet koster 125 kr. for besøgende uden årskort og inkluderer entre til museet
– Begge dele kræver reservation/køb af billet her
– Max antal pladser: 140
Introduktioner til ‘DANNEBROG – Kongeskib i 90 år’
Alle onsdage til og med 29. juni
Hver onsdag kan du få en gratis introduktion på 10 minutter til den nye udstilling. ’Dannebrog – Kongeskib i 90 år’. Samtidig får du sat ansigt på de mange forskellige fagligheder som til daglig befinder sig i museets maskinrum. Afhængig af dagen du vælger, kan det være alt lige fra museumsdirektøren og udstillingsarkitekten til museumsinspektøren eller Drømmeskibskaptajnen, der hver især giver sit personlige take på 90 års royal søfartshistorie.
Gratis når entréen til museet er betalt. Introduktionerne starter i vores foyer kl. 13. Du skal tilmelde dig ved ankomst. OBS! Begrænset antal pladser.
Onsdag d. 1. juni besøgte Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethe Helsingør med Kongeskibet Dannebrog, som det første stop på årets traditionsrige sommertogt, der bringer Dronningen gennem land og rige over sommeren. Se billeder af den festlige modtagelse ved Kongekajen her.
Find flere arrangementer på https://mfs.dk/detsker/