En 30 personer stor delegation fra Ottawa og Toronto var den 16. maj på besøg i Helsingør Sundhedshus.

Foto ABW

Helsingør Sundhedshus var ét af de steder, som en stor canadisk delegation besøgte under et fire dage langt besøg i Danmark. De fleste af de cirka 30 gæster var ledende medarbejdere på canadiske plejehjem samt arkitekter, og de var meget interesserede i at hente inspiration i den danske ældrepleje.

”Delegationen var i Danmark for at blive klogere på, hvordan vi arbejder med ældrepleje – og hvordan vi bruger innovative løsninger og nye samarbejdsformer til at imødegå de udfordringer, vi har, særligt i forbindelse med sektorovergange (overgang mellem fx hospital (som regionen står for) og hjemmepleje eller HRT (som kommunen står for)). Her kan ældre og skrøbelige borgere nemt komme i klemme,” siger chefkonsulent Hanne Vig Flyger fra Sekretariatet for Sundhed og Omsorg.

En fornøjelse
Gæsterne blev vist rundt i Sundhedshuset, hvor de så fysioterapeuternes træningssale og en privatpraktiserende tandlæge og øjenlæge. Også HRT og skadestuen blev vist frem, og canadierne tog ivrigt billeder med deres telefoner.

De var bl.a. meget interesserede i bariatri-stuerne på HRT, som er beregnet til patienter med svær overvægt. Detaljer som lifte, døre og vinduer blev nærstuderet. Der var nemlig også arkitekter med speciale i sundheds- og ældreplejebyggeri med i delegationen.

Ved skadestuen troede canadierne næsten ikke deres egne øjne, for hvor var de ventende patienter? I Canada ville venteværelset være fyldt, fortalte de.

Hanne Sloth Wengel, som leder de regionale funktioner i Helsingør Sundhedshus, gjorde canadierne klogere på det danske system, hvor patienter ringer 1813 for at blive dirigeret til den rigtige skadestue. Kun lette skader kommer til Helsingør, og man får et nummer, som bliver kaldt, når det er ens tur. Det betyder, at man kan bevæge sig rundt i huset, mens man venter.

Det var den danske organisation, Healthcare Denmark, som hjalp canadierne med at arrangere besøget.

Det er altid en fornøjelse at få lov at fortælle om vores gode og innovative samarbejde på tværs af sektorer og vise rundt i de flotte fysiske rammer i Helsingør Sundhedshus. Og herligt, at det er værd at rejse så langt som fra Canada for at høre om,” slutter Hanne Vig Flyger.

Kilde.