Optakten til sommerens helt store triatlonbegivenhed i Danmark, IRONMAN 70.3 European Championship 2017 i Helsingør, kunne næsten ikke blive bedre for et af de store danske medaljehåb Helle Fredriksen, der ved dagens store IRONMAN 70.3 konkurrence i Puerto Rico sluttede som nummer 3, og bedste europæer, lige efter amerikanske Alicia Kaye og canadiske Stephanie Roy.

For deltagere og tilskuere er der tale om det største og mest prestigefyldte triatlonmesterskab nogensinde afholdt i Danmark, når Helsingør om mindre end tre måneder fra den 15. til den 18. juni er vært for KMD IRONMAN 70.3 European Championship. Og interessen bliver ikke helt klart ikke mindre af dagens top resultat:

“Set med danske briller er det en helt fantastisk optakt. Feltet i Helsingør 18. juni bliver det stærkeste på distancen i Europa i år. Men Helle Frederiksen viste i dag, at de store danske forventninger og forhåbninger, der er knyttet til hende er realistiske,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN i Danmark der arrangerer sommerens europamesterskab:

“Flere af de navne der var til start i dag i Puerto Rico stiller også til start i Helsingør, så udover det flotte resultat i sig selv, har Helle også sendt et meget klart signal til hendes nærmeste konkurrenter om at EM formen er ved at være der.” siger Frej Elbæk Schjeldal.

Resultat IRONMAN 70.3 Puerto Rico:

1: Alica Kaye, USA
2: Stephanie Roy, Canada
3: Helle Frederiksen, Danmark

Fakta KMD IRONMAN 70.3 European Championship:

Fra den 15. til og med 18. Juni 2017 i Helsingør

Det mest prestigefyldte triatlonmesterskab på distancen i Europa.

En IRONMAN 70.3 er den halve distance af en IRONMAN, som man kender det fra eksempelvis KMD IRONMAN Copenhagen. 70.3 referere til den samlede distance i miles.

Svømningen er 1.9km
Cyklingen er 90km
Løbet er 21km

De bedste professionelle atleter i Europa deltager i kampen om 500.000 kroner og muligheden for at kalde sig IRONMAN 70.3 European Champion. Samtidig på nøjagtig samme tid og sted deltager mere end 2.500 almindelige triatleter fra hele verden i den største IRONMAN 70.3 nogensinde afholdt i Danmark og Skandinavien.

Start og mål er foran Kronborg Slot.

Der er mere end 40 nationer til start og der forventes mellem 75-100.000 tilskuere langs ruten.