Ifølge en undersøgelse, som Norstat har foretaget for Verisure, er en alarm lig med tryghed. Hvis danskerne frit kunne vælge den indbrudssikring, der gør dem mest trygge i deres hjem, ville de vælge en alarm. Og blandt dem, der har valgt at få en alarm, er det langt størstedelen af dem, der føler sig mere trygge, efter de har fået installeret alarmen. 24-årige Frieda Møller Andersen fra Munkebo på Fyn er en af dem, der nu føler sig langt mere tryg. Hun fik installeret sin alarm kort før juleferien sidste år.
“Det kan godt være, at nogen har nabohjælp, men de kan ikke se, hvis tyvene lister sig ind ad bagdøren. Vi har lige fået hund, men den bliver aldrig en vagthund. Jeg tror, at alarmen er den bedste måde at sikre sit hjem på.”
Sådan lyder det fra Frieda Møller Andersen, der inden julen 2019 anskaffede sig en alarm med forbindelse til en døgnovervåget vagtcentral.
Det gjorde Frieda og kæresten, efter de hele to gange havde haft besøg af ubudne gæster. De fik sig noget af et chok, da der en dag stod en helt fremmed person i køkkenet, som Frieda Møller Andersens kæreste måtte jage ud af huset.
I juleperioden var der i nabolaget mindst 10 indbrud og forsøg på indbrud. Heldigvis havde Frieda på dette tidspunkt fået installeret alarmen.
Det har betydet enormt meget for Frieda Møller Andersens nattesøvn, at de har fået sig en alarm.
“Den har gjort, at vi kan sove bedre om natten, og vi er sikre på, at en tyv ikke brækker noget op,” siger hun.
Alarmer giver mest tryghed
Frieda Møller Andersen er ikke den eneste, der har lettere ved at falde i søvn. Lidt flere end to tredjedele af danskerne føler sig mere trygge, efter at de har anskaffet sig en alarm. Det viser undersøgelsen, som Norstat har foretaget for alarmvirksomheden Verisure, der har spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne.
Samme undersøgelse viser, at næsten en tredjedel af danskerne føler, at en indbrudsalarm med forbindelse til en vagtcentral vil gøre dem mest trygge.
Undersøgelsens resultat overrasker som sådan ikke administrerende direktør i Verisure, Rasmus Busk, men det skaber stor glæde.
“At så stor en del af danskerne føler sig mere trygge, efter de har fået en alarm, gør os selvfølgelig glade. Det er først og fremmest vores opgave at give kunderne tryghed i deres hjem – og tryghed ved at forlade deres hjem i længere perioder, uden at de skal bekymre sig om indbrud,” siger Rasmus Busk.
I undersøgelsen svarer kun 16,45 procent af respondenterne også, at aftaler med naboerne er den tyverisikring, som vil gøre dem mest trygge, mens kun 15,69 procent peger på indbrudssikring af låse, døre og vinduer.F
Fem tip til at holde indbrudstyvene væk
1. Lad en lampe stå tændt eller tænd for radioen, når du forlader dit hjem
2. Sørg for at vinduer, døre og låse er indbrudssikrede og svære at bryde op og komme ind ad
3. Lås haveredskaber o. lign. inde, så de ikke kan bruges til at begå indbrud med
4. Overvej at anskaffe en overvåget alarm
5. Lav aftale med dine naboer og andre på vejen, så alle holder ekstra øje med hinandens boliger