19 rytmiske spillesteder fordelt i hele landet kan fra 2021 kalde sig regionale spillesteder – og for første gang er Kulturværftet i Helsingør kommet med på listen. Det har Statens Kunstfond besluttet.

Hvert fjerde år udpeger Statens Kunstfond de spillesteder, der skal være Danmarks musikalske knudepunkter for den rytmiske musik. Fra 2021 er 19 spillesteder klar til at påtage sig den særlige opgave at give danskerne live-musik og koncerter af den bedste slags og i et hav af former og varianter.

Kulturværftet, Helsingør. Foto: Helsingør Kommune.

”Vi har et levende musikliv i Danmark med koncerter og fællesskab for rigtig mange danskere. Det er bl.a. takket været de regionale spillesteder, der er med til at sikre et mangfoldigt og rigt udbud af koncerter og musikalske oplevelser, vi kan være fælles om,” siger bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Michael Bojesen.

17 af spillestederne er genudpeget som regionale spillesteder. På listen finder du to spillesteder, som ikke før har været regionale spillesteder. Det gælder Paletten i Viborg og Kulturværftet i Helsingør.

Stor interesse

De 19 spillesteder er udvalgt ud af et meget stærkt ansøgerfelt på i alt 26 rytmiske spillesteder fra 16 kommuner over hele landet. Niveauet har været højt og opbakningen fra de respektive kommuner ambitiøs.

”Ansøgerfeltet vidner om, at vi har stærke spillesteder i Danmark. Og selvom vi desværre ikke kan tilgodese alle ansøgere, er vi i Kunstfonden overbevist om, at de ansøgere, der ikke bliver regionale spillesteder, har gode forudsætninger for at videreføre deres virke som vigtige honorarstøttede spillesteder,” fortsætter Michael Bojesen.