Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Helsingør Kommune i tidsrummet 2020/02/10-2020/02/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Bule i biltag

Helsingør: En Toyta Yaris, som holdt parkeret på Esrumvej, har mellem lørdag klokken 20.00 og søndag klokken 11.00 været udsat for hærværk. Bilen har fået en bule i taget, formentlig ved at nogen har stået på bilen.

Kørte uden kørekort

Tikøb: En 26-årig mand fra Nørre-Alslev blev torsdag klokken 12.20 standset, da han kom kørende på sin knallert på Gurrevej. Den 26-årige havde ikke noget kørekort til knallerten og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Værktøj stjålet fra bil

Helsingør: Fra en Citroën varebil, der var parkeret på Borgm. P. Christ. Vej, er der i løbet af natten til tirsdag blevet stjålet forskelligt el-værktøj blandt andet skruemaskiner, vinkelslibere samt batterier. Tyveriet blev anmeldt klokken 05.57 tirsdag morgen, og tyven har brudt bilens bagdør op for at skaffe sig adgang til værktøjet.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 17. – 18. februar 2020

Hærværk mod bil

Helsingør: Mellem lørdag klokken 22.00 og søndag klokken 09.45, har en Volkswagen, der stod parkeret på Søvejen, været udsat for hærværk. Bilens bagrude og en siderude er blevet knust ligesom et eller flere dæk er blevet punkteret.

Butikstyv i Føtex

Helsingør: En 44-årig mand fra Helsingør blev søndag klokken 13.26 taget for butikstyveri i Føtex i Helsingør Bycenter. Man blev sigtet for tyveriet.

Hjulkapsler stjålet

Helsingør: Seks personer var søndag eftermiddag klokken 14.05 i færd med at stjæle dækkene fra en Hyundai Getz, som stod parkeret på Krbg. Ladegårdsvej. Da bilens ejer opdagede personerne og råbte dem an, forsvandt de, men vendte senere tilbage. Tre hjulkapsler blev stjålet, og en donkraft stod ved bilens venstre baghjul, dækket var dog ikke stjålet.

Ild i toiletpapir

Helsingør: En 42-årig mand Fra Espergærde handlede hurtigt, da han søndag klokken 18.10 kom forbi et offentligt toilet i Stjernegade og så, at der kom røg ud fra toilettet. Han tog et kig indenfor og konstaterede, at en ukendt gerningsmand havde sat ild til noget toiletpapir, hvorefter han pøsede noget vand på, og slukkede ilden.

Kørte uden kørekort

Kgs. Lyngby: En 31-årig mand fra København blev torsdag formiddag klokken 10.30 sigtet for at køre uden kørekort. Manden blev standset, da han kom kørende ad Helsingørmotorvejen.

Beruset knallertkører uden kørekort

Helsingør: En 27-årig mand fra Helsingør blev torsdag aften sigtet for at køre knallert, selvom han var frakendt førerretten og var spirituspåvirket. Manden blev første gang truffet af en patrulje på Tårnhøjvej ved 18-tiden, men stak af på knallerten ind i en nærliggende skov. Her sad knallerten fast i noget mudder, og betjentene fik fat i ham. Han blev anholdt og taget med på skadestuen for at få taget en blodprøve, der skal fastlægge hans nøjagtige promille, og herefter blev han løsladt igen.

Narkobilist uden kørekort

Helsingør: En 54-årig mand fra Helsingør blev klokken 18.45 standset, da han kom kørende ad Industrivej. Manden havde ikke noget kørekort, var påvirket af kokain og var tillige i besiddelse af en mindre mængde kokain. Han blev sigtet for alle tre forhold.

Færdselsuheld, Helsingørmotorvejen

Klokken 13.59 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Helsingørmotorvejen i sydgående retning nær frakørsel 12 i Hørsholm. En bil ført af en 46-årig mand fra Kokkedal begyndte at aquaplane i forbindelse med de våde vejbaner, hvilket medførte, at den drejede rundt og kørte ind i siden på en bil ført af en 55-årig kvinde fra Hillerød.

Uheldet medførte umiddelbart ingen personskade, men den ene vejbane var kortvarigt lukket, imens der blev ryddet op på stedet.

Unge skabte uro på bibliotek, Allerød
Klokken 18.28 indløb der anmeldelse om, at en gruppe unge mennesker skabte uro på Allerød Bibliotek og nægtede at forlade stedet trods gentagende henvendelser fra personalet. En patrulje kørte til stedet, hvor ni lokale unge blev truffet. Seks af de unge var over den kriminelle lavalder og blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Patruljerne kørte ligeledes flere af personerne hjem til deres forældre for at få en snak.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Helsingør Motorvejen i sydgående retning skete der klokken 21.05 et færdselsuheld kort før tilkørsel 15. Her mistede en 24-årig mandlig bilist fra Helsingør herredømmet over sin bil grundet glat føre og hagl og påkørte derved autoværnet. En 34-årig mandlig bilist fra København, som kom kørende bagved, påkørte derefter den 24-åriges bil.

Der skete i forbindelse med uheldet umiddelbart ingen personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet. Grundet bilernes placering måtte 1. og 2. vognbane afspærres, mens der blev ryddet op efter uheldet.

Hærværk mod biler

Helsingør/Hundested: En Chevrolet Spark, som holdt parkeret på Nordvej, har mellem lørdag klokken 18.00 og mandag klokken 08.00 været udsat for hærværk, idet der er sprayet blå maling på bilen. Også en bil i Hundested har været udsat for hærværk. Her er der tale om en BMW, som holdt parkeret på Vængevej. Her er der blevet slået huller i bilens karrosseri, formentlig ved brug af en hammer. Dette hærværk er sket mandag formiddag.

Blev slået med knytnæve

Helsingør: En 22-årig mand fra Hässleholm blev søndag morgen mellem klokken 05.30 og 06.30 overfaldet af en ukendt gerningsmand ved rulletrappen i færgeterminalen i Helsingør Havn. Her kom en mand hen til den 22-årige og tildelte ham et knytnæveslag på munden, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet. Gerningsmanden, der beskrives som mand, mellemøstlig af udseende, 17-25 år, 185-190 cm høj og spinkel af bygning med kort, sort har. Iført sorte jeans, sort vinterjakke, sportssko.

Narkobilist uden kørekort

Fredensborg: En 48-årig mand fra Tikøb blev søndag formiddag klokken 11.35 standset, da han kom kørende ad Hillerødvejen, selvom han ikke havde noget kørekort. Den 48-årige blev endvidere testet positiv for amfetamin i en narkometertest. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, og taget med på skadestuen for at få taget en blodprøve, som skal vise den nøjagtige påvirkelsesgrad.

Mistænkelige mænd med mavetasker

Helsingør: To-tre personer blev vakte søndag eftermiddag klokken 12.32 mistanke, da de gik rundt ved Blishøj, og en patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere. De mistænkelige mænd var imidlertid forsvundet i retning mod Helsingør Svømmehal. De beskrives som A: mand, 18-30 år, sort kasket, sorte solbriller. B: mand 18-30 år, mørkeblå dunjakke, maskering, mørkeblå cowboybukser,
sorte sko. C: mand 18-30 år. De havde ifølge anmelder en eller flere knive med sig og gik alle med mavetasker.

Fik lussing af medtrafikant

Kokkedal: En 29-årig kvinde fra Helsingør fik klokken 00.30 natten til lørdag tildelt en lussing af en medtrafikant, som var utilfreds med hendes kørsel. Episoden skete i rundkørslen ved Kokkedal Industripark, hvor kvinden kom kørende sammen med sin kæreste. Her blev de stoppet af to mænd, som konfronterede hende med hendes kørsel og gav hende en lussing. Da kvinden og hendes kæreste kørte fra stedet, kastede de to andre mænd en flaske efter bilen, så bagruden blev delvist knust. Episoden blev anmeldt søndag klokken 15.56 med følgende signalement af de to mænd: A: Mand, udenlandsk af udseende, 24-29 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning, brun i huden med sort hår. Han talte dansk med accent. B: Mand, udenlandsk af udseende, 24-29 år, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, brun i uden. Talte dansk med accent og var iført kasket.