Økonomi- og Erhvervsudvalget i Helsingør Kommune har besluttet at tildele håndboldspiller Mikkel Hansen Helsingør Medaljen.

PR-foto Helsingør Kommune

I forbindelse med Nordsjælland Håndbolds kamp mod GOG i Helsingør Hallen den 25. oktober vil borgmester Benedikte Kiær sammen med formand for Idræts- og Fritidsudvalget Claus Christoffersen overrække Mikkel Hansen Helsingør Medaljen. Denne anerkendelse gives til personer, som har ydet en ekstraordinær indsats og har bragt stolthed og inspiration til vores lokalsamfund i Helsingør Kommune.

I beslutningen fra Helsingør Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg hedder det bl.a. at Mikkel Hansen modtager Helsingør Medaljen, da han med sin internationale karriere, herunder som nøglespiller for det danske medalje-vindende landshold i over 15 år, samt med sit engagement i Hej Fonden for børns trivsel, er en god ambassadør for Danmark og Helsingør, hvor han er født og opvokset.

Borgmester Benedikte Kiær siger:

Det er en kæmpe glæde at kunne tildele Helsingør Medaljen til Mikkel Hansen. Mikkel har trådt sine barnehåndboldsko i Helsingør Hallen og har siden imponeret med en lang international håndboldkarriere og en flot række slutrunder med det danske landshold. Og ikke nok med det. Også uden for banen er Mikkel Hansen en rollemodel, der ikke alene har inspireret unge talenter over hele landet, men også engageret sig aktivt i børn og unges trivsel. Senest som ambassadør for Hej Fonden, der bekæmper mobning. På vegne af Helsingør Kommune og alle kommunens borgere er det mig en stor ære at tildele Mikkel Hansen Helsingør Medaljen.”

Medaljen vil blive overrakt i forbindelse med Nordsjælland Håndbolds kamp mod GOG i Helsingør Hallen fredag den 25. oktober kl. 20.00.

Helsingør Medaljen
Helsingør Medaljen uddeles efter følgende kriterier:

  • Stk. 1: Helsingør Medaljen gives til borgere fra Helsingør Kommune – eller til andre personer i ind- og udland, der har en nær tilknytning til Helsingør, eller som ved en ganske særlig indsats har haft betydning for et område af eller for hele Helsingør Kommune.
  • Stk. 2: Medaljen uddeles i tilfælde, hvor der er gjort en indsats af særlig fortjenstfuld og værdig karakter, der har haft stor betydning for et område af eller for hele Helsingør Kommune, og som Helsingør Kommune derfor gerne vil udtrykke særlig anerkendelse overfor.

Du kan også indstille en kandidat til Helsingør Medaljen
På Byrådsmødet den 18. december uddeles Helsingør Medaljen for 2024, hvis Økonomi- og Erhvervsudvalget har fundet egnede kandidater blandt de indstillede. Indstillingsfristen er fredag den 1. november 2024.

Indstil en kandidat til Helsingør Medaljen.

Kilde.