Vejen mellem Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt og Center for Børn, Unge og Familier er blevet kortere, og det er en styrke i et fælles samarbejde.

Mikkel Hoff Müller, chef for Center for Børn, Unge og Familier, og Michael Mariendal, chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt, er rykket ind i samme kontor. Pressefoto Helsingør Kommune

Helsingør Kommune vil øge trivslen blandt børn og unge, og som et led i det arbejde er chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt, Michael Mariendal, og chef for Center for Børn, Unge og Familier, Mikkel Hoff Müller, nu rykket ind i samme kontor i de lokaler, der hidtil kun har huset Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt.

Formålet er at skabe en kortere forbindelse mellem de to centre, der deler snitflader i arbejdet med børn og unge.

Vi har det samme fælles mål om at øge trivslen blandt børn og unge, og ved at vi nu rykker sammen i ét kontor, kan vi bedre dele viden og løbende gøre brug af hinandens kompetencer. Det skal gerne resultere i et endnu bedre og mere effektivt samarbejde, fortæller Michael Mariendal.

Mikkel Hoff Müller supplerer:

Inden vi rykkede sammen, kunne der godt gå meget lang tid imellem, at vi overhovedet så hinanden – også selvom vi havde flere opgaver, der krævede et samarbejde. Nu ser vi hinanden noget oftere og kan nemmere tale med hinanden over skrivebordet. Derudover kommer der med jævne mellemrum medarbejdere fra begge centre ind på kontoret, og på den måde får vi et bedre kendskab til hinandens centre og de styrker hvert center besidder.

Et bofællesskab
Det er ikke kun de to centerchefer, der er rykket tættere på hinanden. I det store åbne kontor i Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt, sidder der nu fast to medarbejdere fra Center for Børn, Unge og Familier.

Derudover arbejder PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), Familierådgivningen og medarbejdere fra Familieværftet samt SSP fra kontoret hver tirsdag.

Vi er ved at skabe et slags bofællesskab, hvor de to centre flyder mere sammen. Det, synes vi, giver rigtig god mening, når flere af de udfordringer, vi står overfor, berør begge centre, forklarer Michael Mariendal.

Mistrivsel blandt børn og unge er de seneste år steget. Den seneste Sundhedsprofilundersøgelse, der er fra 2021, viser blandt andet, at 40 procent af Helsingør Kommunes unge i alderen 14 til 34 år føler sig stressede, mens hver femte føler sig ensom.

Kilde.