Flere vil renovere badeværelset, men en stor del af arbejdet skal ordnes af autoriserede professionelle, og dem er der blevet rift om i takt med, at der igen kommer nye normer og regler, fortæller VVS-installatør i Helsingør, Jørgen Olsen.

Mange opgaver inden for el, VVS og kloak må man som privat forbruger ikke selv udføre. Foto: Bedre Bad – Bedre Energi

I løbet af det seneste år er andelen af danskere, der har planer om at renovere enten køkken eller bad, steget 16 procent. Det viser tal fra Voxmeters Konjunkturrapport i juni 2024. Men stor del af opgaverne med badeværelsesrenovering skal lovmæssigt udføres af professionelle håndværkere, og samtidig er der nye asbestregler og vandnormer på vej. Den cocktail giver stor efterspørgsel på de autoriserede VVS-installatører i Helsingør.

– De specielle autorisationer, som vores håndværkere skal have, gør dem i stand at hjælpe de mange kunder, der valfarter til, fordi området bliver tiltagende komplekst. Vi kan hjælpe med at bevare overblikket over de mange love og regler på området, og det er der flere kunder, der har brug for og efterspørger, siger Jørgen Olsen, der er autoriseret VVS-installatør ved Bedre Bad Helsingør – Sylvest VVS.

Rift om autoriserede håndværkere
Vil man i gang med selv at renovere badeværelse, skal man blandt andet holde styr på Byggeloven, Bygningsreglementet, El-sikkerhedsloven og adskillige andre bekendtgørelser, og badeværelset er dermed et af de mest komplicerede rum at renovere. Samtidig involverer en badeværelsesrenovering også mange forskellige faggrupper af håndværkere.

Det er for mange forbrugere for stor en mundfuld at holde styr på både regler og håndværkere, men oveni det er det faktisk også forbrugerens ansvar, at opgaverne udføres efter alle reglerne – også selvom opgaverne lægges hos professionelle håndværkere. Det er med til også at øge efterspørgslen på autoriserede vådrumseksperter, der kan styre slagets gang.

– Vi kan forhindre, at husejerne kommer derud, hvor de ikke kan bunde, ved at tage tøjlerne på projektet og bevare overblikket for dem. Det kan give dem en sikkerhed, da vores kunder derfor ikke selv behøver at sætte sig så dybt ind i tingene selv, forklarer Jørgen Olsen.

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk.