Helsingør Kommune uddeler en bæredygtighedspris til en virksomhed, som har en vision for – og er godt i gang med at implementere – bæredygtighed i kerneopgaven.

Helsingør er europæisk Green Leaf-kommune i 2024, og i den anledning lancerer vi en bæredygtighedspris for erhvervslivet. Formålet med prisen er at sætte skub i den grønne omstilling – og sikre en bæredygtig udvikling og vækst i antallet af arbejdspladser i kommunen.

Alle lokale virksomheder indenfor produktion, handel, service og håndværk kan komme i betragtning til prisen.

For at vinde prisen skal virksomheden have en vision for – og være godt i gang med at implementere – bæredygtighed i kerneforretningen.

Det er vigtigt, at ansøgeren både redegør for den forretningsmæssige og miljømæssige værdi af sin forretningsplan.

Vinderen modtager både en fysisk pris og et mentorforløb med en valgfri dommer fra dommerpanelet (se panelet nederst på siden).

Ansøgningen til prisen skal være maksimalt én A4-side med evt. links til dokumentation – og sendes til klima@helsingor.dk, senest den 22. oktober 2024.

Bæredygtighedsprisen bliver overrakt på nytårskuren for erhvervslivet i januar 2025.

Dommerpanelet

  • Jasper Steinhausen er ledelsesrådgiver med speciale i at gøre bæredygtighed profitabelt for små og mellemstore produktionsvirk­somheder. Han er den længst fungerende rådgiver om cirkulær økonomi i Nor­den og forfatter til Amazon Bestseller bogen Making Sustainability Profitable.
  • Søren Woergaard har 25 års erfaring som direktør i Jyske Bank, heraf de sidste 11 år som markedsdirektør for Jyske Bank i Nord­sjælland. Via jobbet har han indsigt i rigtigt mange brancher, og dyb indsigt i ejendomme, pharma/medico, produktion og entreprenør/håndværksvirksomheder.
  • Louise Gyllich, CEO hos Dana-Seals A/S, som specialiserer sig i design, udvikling og produktion af tætningsløsninger i PTFE og i et bredt ud­snit af avancerede plastmaterialer. Hun har i mange år haft et skærpet fokus på at identificere og forbedre virksomhedens klimaaftryk samt implementere foranstaltninger, der understøtter en ansvarlig ledelsesstrategi.
  • Klaus Bang, partner i GoGreen Danmark. Sammen med Pia Rathsach driver han netværksmøder, screening af virksomheder ift. bæredygtighed mv. Seneste nye tiltag er GoGreen Insight, der er et skræddersyet 1:1 forløb, som giver SMV’er en klar retning for, hvordan der arbejdes med den grønne omstilling og ikke mindst, hvordan indsatserne bliver målbare, kvalificerede og kommunikeret bedst muligt – internt og eksternt.

Læs her.