På Instagram kan du følge med i hjemmeplejernes dagligdag i enhed 1 og 3. Det nye tiltag viser de attraktive sider af jobbet i hjemmeplejen.

PR-foto Helsingør Kommune

Et foto af en kagemand er slået op ved siden af en medarbejder, som skriver under på sin nye faste kontrakt. En smuk udsigt følger efter et billede af en social- og sundhedsassistent med sin cykel og en vagtplanlægger ved computeren.

Hjemmeplejens enhed 3 (Espergærde og Hornbæk) er kommet på Instagram, og det samme er enhed 1 (Helsingør, indre by). Det skriver Helsingør Kommune i en pressemeddelelse:

Vi vil gerne give et nyt blik på hverdagen og det, vi arbejder med. Vi vil vise, hvor glade vi er for vores job,” fortæller Louise Blumensaat, som er distriktsleder i enhed 3 og initiativtager til den nye Instagram-profil sammen med kollegaen Marie Justesen.

Interesse for faget
At være på Instagram handler ikke kun om at vise borgere og pårørende et positivt hverdagsbillede af hjemmeplejen. Også den yngre generation må meget gerne kigge med.

Der er jo rigtig mange unge, som er aktive på Instagram, og tænk, hvis de ser med hos os, og vi derigennem kan vække deres interesse for faget. Samtidig er hjemmeplejen blevet et sted med mange faglige udfordringer, som vi gerne vil vise. Det vil være fantastisk, hvis vi kan skabe et mere positivt billede af hjemmeplejen og tale faget op.” siger Louise Blumensaat.

Til hjemmeplejens overraskelse har borgerne været meget interesserede i den nye profil. Og de vil gerne være med på billeder.

Mange borgere synes, det er spændende og interessant, og de vil rigtig gerne være med til at vise hverdagen frem. Der havde vi måske forventet lidt mere tilbageholdenhed, men blev positivt overrasket,” siger Louise Blumensaat.

Blandt kollegerne har Instagram-projektet givet nyt sammenhold. Rigtig mange byder ind med ideer til opslag, og administratorerne samler løbende sammen og poster, hvad der er relevant.

Indtil videre har det været meningsfyldt, og vi har oplevet meget positiv respons, som vi kan tage med os videre. Så længe det gavner både borgere, medarbejdere og følgere, så vil vi fortsætte med at videregive glimt af hverdagen i enhed 3. Vi håber, at flere får lyst til at følge med,” slutter Louise Blumensaat.

Du er meget velkommen til at følge hjemmeplejen på Instagram

Følg hjemmeplejens enhed 3 på Instagram

Enhed 1 er også på Instagram:

Følg hjemmeplejens enhed 1 på Instagram